Skip to main content

Livsviktiga sommarsamtal - Daniel Grahn möter Josefin Frankner

Uppdaterad:

Under tre kvällar samtalar Daniel Grahn med spännande gäster om livet under ytan. Vi får också lyssna till sång av Johanna Bjurenstedt.

Josefin Frankner var Kristi bruds närmaste tjänarinna i Knutby. Utsedd till att dygnet runt passa upp och vara till lags. Det som började som ett spännande tonårsäventyr urartade i en katastrof som till och med ledde till mord. I boken ”Kristi bruds slav: mitt liv i sektens hjärta” berättar Josefine hur hon blev misshandlad, psykiskt nedbruten och hjärntvättad, förvandlad till en robot, livrädd för att hamna i onåd. Allt gick förlorat, familjen, barnen, värdigheten. Knutby-dramat är ett av Sveriges mest dokumenterade rättsfall, med en församling i centrum och en skrämmande sekt-struktur. Hur var detta möjligt? Hur överlevde Josefine och de andra terrorn? Vad händer nu, och kan man överhuvudtaget ta sig tillbaka? 

Sommar på Gullbrannagården

Hela sommaren erbjuds tillfällen att lyssna till inspirerande talare och musiker på Gullbrannagården!

Här kan du ladda ner sommarprogrammet i pdf-format: Sommarprogram 2024 

Mer information hittar du på Gullbrannagårdens hemsida: https://gullbrannagarden.se/

 

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Existentiella frågor

Dalateaterns teatercirkel: Allan – För allting stort och starkt är byggt av smulor

Dalateaterns teatercirkel: Allan – För allting ...

Vi känner honom som den lycksökande drängen Carlsson i Hemsöborna, som Emil i Lönnebergas gormande far och den sjungande luffare som slår följe med Rasmus. V...

  • Plats
    Falun, Falu kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Torsdag 18:00 - 20:15
  • Tillfällen
    4 tillfällen
Läs mer
Livsnära: Det finns alltid en orsak

Livsnära: Det finns alltid en orsak

"Livsnära" på Planteringen i Skara - kvällar om livet som det verkligen är. Denna kväll med psykoterapeut Ulrika Ernvik om vikten av att hitta orsaken till b...

  • Plats
    Skara, Skara kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Onsdag 18:30 - 19:30
Läs mer

Mer inom Existentiell hälsa