Skip to main content

"Mina åtta år i Kality" - föreläsning med Kristin Jansson

Uppdaterad:

Sommarens andra frukostföreläsning på Gullbrannagården!

Kristin Jansson växte upp som bilhandlardotter i Västergötland och arbetade som bilförsäljare i många år innan hon hamnade i kriminella kretsar och häktades för bedrägeri. I väntan på fängelsedom flydde hon rättvisan i Sverige för att senare fängslas i det ökända fängelset Kality i Etiopien. Hon benådades i februari 2018 och återvände då till Sverige. Idag har Kristin, som  tidigare tilltalades som Ingela, en examen som friskvårds- och kostkonsult med kbt-inriktning och socialpedagog med interkulturell profil. Hon arbetar som skolkurator.
Den 15 december 2020, släpptes självbiografin ”Mina åtta år i Kality” . Boken beskriver det hårda livet i fängelset, där Kristin genomlider saker som få ens kan föreställa sig. De mest basala behoven blir allt som räknas och hon är nära att dö när kroppen försvagas i brist på mat och sjukvård. Men mitt i all misär och förnedring hittar hon också oväntad vänskap och värme bland de andra kvinnorna i Kality.
Kristin Jansson berättar om sitt liv och vad som egentligen hände. Med boken och sina föreläsningar vill hon få unga att förstå vikten av att söka hjälp och stöd när de behöver det, och inte skämmas över vad som hänt. Det går att vända om och börja från början.

För att ta del av föreläsningen behöver du anmäla dig. Anmälan sker hos Gullbrannagården, antingen via anmälan till frukost med Kristin Jansson eller i campingens reception. 

Priset är 130 kr och då ingår frukost.

Betalning sker på plats med swish eller kort. 

Sommar på Gullbrannagården

Hela sommaren erbjuds tillfällen att lyssna till inspirerande talare och musiker på Gullbrannagården!

Här kan du ladda ner sommarprogrammet i pdf-format: Sommarprogram 2024 

Mer information hittar du på Gullbrannagårdens hemsida: https://gullbrannagarden.se/

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Existentiella frågor

Själavårdskurs

Själavårdskurs

Kurs för dig som jobbar med själavård i en församling eller för dig som vill få en praktisk och teoretisk bas eller fördjupning i ämnet själavård. Kursen beh...

  • Datum
  • Tillfällen
    Tisdag, Lördag 18:00 - 21:00
  • Tillfällen
    4 tillfällen
Läs mer
Roder – en kurs i att leva

Roder – en kurs i att leva

Välkommen till kursen "Roder" som lyfter sju centrala livsteman under åtta samlingar

  • Plats
    Södertälje, Södertälje kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    18:00 - 21:00
  • Tillfällen
    8 tillfällen
Läs mer

Mer inom Existentiell hälsa