Skip to main content

Växjö Gospelfest 2025

Uppdaterad:

För femtonde gången! Med stor glädje hälsar vi dig välkommen till ännu en Växjö Gospelfest. Återigen får vi uppleva glädjen att med många andra sjunga ut det glada budskapet; gospel!

Vi fortsätter med upplägget att vi träffas för repetition under en dag och att repertoaren skickas ut till sångarna i god tid, så att vi under repetitionsdagen kan jobba med detaljer i sångerna.

Så häng på du också! Kom med hela gospelkören, kyrkokören, ungdomskören eller konfirmandgruppen. Eller kom på egen hand om du inte sjunger i kör.

Vår gästartist

För första gången välkomnar vi Volney Morgan till Växjö Gospelfest. Volney är en av Englands största gospelprofiler, har gett ut flera album, vunnit flera utmärkelser och delat scen med storheter som Kirk Franklin. Han är en energisk och engagerad körledare som gett workshops och deltagit i festivaler runt om i Europa och USA. Med stor förväntan ser vi fram mot en heldag tillsammans med Volney.

Repertoar och repetitioner

Tanken är att körer och sångare övar sångerna på egen hand och kommer väl förberedda till helgen. Stämfiler kommer att mailas ut av Jonas Nilsson i december. 
Nothäftet ”Sjung Gospel 25” ingår i anmälningsavgiften. Noter delas ut under kördagen.

Vill du ha dem tidigare kan de hämtas i Skogslyktans församlingshem, kontakta Jonas: [email protected] , för överenskommelse om dag och tid.

Söndagarna 12 samt 19 januari kl 16.00-19.00
Alla som har möjlighet hälsas välkomna till Växjö City Gospels repetitioner i Skogslyckans kyrka, Växjö. Vi kommer då att sjunga igenom sångerna.


Lördag den 8 februari 

Kl 09.30-13.00 i Ulriksbergskyrkan, Växjö. OBS! Medtag egen fika/dricka.

Kl 13.00 Uppehåll för lunch och transport (gångavstånd) till Växjö konserthus. Obs! Lunch kan ej intas i Ulriksbergskyrkan då vi låser kyrkan efter övningen och behöver tas oss vidare till stan. Det finns flera restauranger att välja på i närheten till konserthuset.

Kl 14.45 Repetitionerna startar i konserthuset.

Kl 18.00 Längre paus innan konserten.

Kl 19.00 Gospelkonsert i Växjö Konserthus.

Ledare för Växjö Gospelfest är Anette Eidenskog och Jonas Nilsson.


Anmälan
Sista anmälningsdagen är den 15 december 2024. Anmälan sker endast på Bildas hemsida och är enskild, även om du tillhör en kör anmäler du dig själv och fakturan skickas till dig personligen. 

OBS! Anmälan är bindande, ingen återbetalning sker. Fakturan går till den mailadress du uppger i anmälan. 

Alla från 15 år och uppåt är välkomna med på gospelfesten, vare sig man har lång körvana eller inte sjungit i kör tidigare. Kom med och upplev glädjen att sjunga tillsammans med många andra. Vi har ett begränsat antal platser, och först till kvarn gäller.

Anmälningsavgift – som även är bindande och inte återbetalningsbar

Vuxen: 330 kronor
Studerande: 180 kronor  Obs! Glöm inte skriva att du är student

I anmälningsavgiften ingår noterna till gospelfesten.

Kontakt
Har du frågor om Växjö Gospelfest vänligen ring Jonas Nilsson, 072-574 35 69.


Biljetter
Konsertbiljetterna släpps i oktober och kan köpas via www.nygatan6.se eller hos Cultix Växjö – Storgatan 7 i Växjö. 

Gilla oss på facebook: Växjö Gospelfest

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Ulriksbergskyrkan
Ulriksbergspromenaden 46
35246 VÄXJÖ

Mer inom Musik

Allsång på Fjället

Allsång på Fjället

Har du hört att det nalkas allsång? Varmt välkommen att sjunga fina godbitar från Skansen tillsammans med Gabriel Djärf, Julia Sigblad och husbandet.

  • Plats
    Jönköping, Jönköpings kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Lördag 16:00 - 17:00
Läs mer

Mer inom Kör

Sångcompaniet Feelgood

Sångcompaniet Feelgood

Längtar du efter att sjunga, men det blir alltför sällan av? Du är varmt välkommen att sjunga tillsammans med oss!

  • Plats
    Västerås, Västerås kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Tisdag 10:30 - 12:00
  • Tillfällen
    10 tillfällen
Läs mer