Skip to main content

Föreläsning med Pekka Mellergård: "Jag tror för att förstå"

Uppdaterad:

Välkommen på sommarens andra nattmacka på Gullbrannagården!

Pekka är docent i neurokirurgi, överläkare och initiativtagare till neurokirurgiska kliniken vid Örebro universitetssjukhus, men har problem att hålla sig på den utstakade smala karriärvägen. Han har varit rektor för två teologiska högskolor, medgrundare för kulturcentret TCG Nodica i Kunming, skriver artiklar och böcker och är sedan 2023 åter redaktör och ansvarig utgivare för tidskriften NOD.

Det är inte ovanligt, här i världens mest sekulariserade land, att när en medveten kristen samtalar med icke troende vänner blir det uppenbart att en väsentlig del av deras invändningar beror på missuppfattningar och bristande kunskap. Pekka upptäckte detta när han ”mitt i livet” bytte spår och återvann sin barndoms tro.
I sin bok ”Jag tror för att förstå – en essä om att finna och bli återfunnen” formulerar han sitt personliga vittnesbörd, kopplar samman det med naturvetenskaplig och humanistisk bildning och ger en teologisk översikt till den som är intresserad av livets stora frågor. Samtalet för den här kvällen utgår ifrån boken. 

För att ta del av föreläsningen behöver du anmäla dig. Anmälan sker hos Gullbrannagården, antingen via anmälan till föreläsning med Pekka Mellergård eller i campingens reception. 

Priset är 130 kr och då ingår en god smörgås samt kaffe och en liten kaka. 

Betalning sker på plats med swish eller kort. 

 

Sommar på Gullbrannagården

Hela sommaren erbjuds tillfällen att lyssna till inspirerande talare och musiker på Gullbrannagården!

Här kan du ladda ner sommarprogrammet i pdf-format: Sommarprogram 2024 

Mer information hittar du på Gullbrannagårdens hemsida: https://gullbrannagarden.se/

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Existentiella frågor

Livsnära: Trots allt – när livet drabbar

Livsnära: Trots allt – när livet drabbar

"Livsnära" på Planteringen i Skara - kvällar om livet som det verkligen är. Denna kväll en temaföreläsning varvad med sång med Elisabeth Malm, Marie Ahlgren ...

  • Plats
    Skara, Skara kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Onsdag 18:30 - 19:30
Läs mer

Mer inom Existentiell hälsa