Skip to main content

Ett år som förändrat Mellanöstern

Uppdaterad:

Det har snart gått ett år sedan den 7 oktober. Ett datum som för evigt etsat sig in i historien.

Situationen i Mellanöstern fortsätter att rasa och blir bara värre och värre. Den humanitära katastrofen i Gaza har nått ofattbara proportioner. Israeliska civila är fortfarande gisslantagna. Våldet på Västbanken ökar i skuggan av Gazakriget. Diplomatin går på högvarv för att undvika ett större regionalt krig. Men vem lyssnar på vem? Vilka är diplomatins spelare? Vilka roller spelar EU, USA och Iran? Hur har det senaste året påverkat det allmänna läget i Mellanöstern? Vilka förutsättningar finns det för en framtid för Israel och Palestina? 

Vid detta webbinarium får vi träffa Anders Persson, lektor på Linnéuniversitetet, som forskar på Israel-Palestinakonflikten och en ofta anlitad expert i media. Välkommen att lyssna till Anders i samtal med SCSC’s direktor Nina Palm! Och välkommen att bidra in i samtalet genom dina frågor. 

Detta webbinarium hålls på svenska. 

Anmälan senast den 31/9. Zoomlänk mejlas ut samma dag, den 1/10.

Varmt välkomna! 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Samhällsengagemang

Vad händer i Israel och Palestina?

Vad händer i Israel och Palestina?

Varje dag möts vi av nyheter om det pågående kriget mellan Israel och Hamas, och många frågor uppstår kring vad som egentligen händer i regionen. För att ge ...

  • Datum
  • Tillfällen
    Onsdag 18:00 - 20:15
  • Tillfällen
    1 tillfällen
Läs mer