Vi kan stödja frikyrkoförsamlingar genom att:
- bistå med personal som har kyrklig kompetens och kan vara bollplank och möjliggörare
- skräddarsy kurser och utbildningar.
- ordna möten för samverkan med andra kyrkor, traditioner och kulturer.
- tillhandahålla pedagogiskt material, studieguider och studiemateria.
- ordna cirkelverksamhet för nyanlända.
- vara en resurs vid konferenser, seminarier, offentliga samtal och konserter.
- vara stöd vid studieresor till Israel och Palestina.
I samverkan med församlingar, föreningar och kårer genomför vi ett stort bildnings- och kulturarbete. Vi samverkar bland annat kring ämnen som kristen tro, religionspedagogik, mångfald, gudstjänstmusik och livstolkning.
Kristen tro och teologi
Varför tror man som man tror i din kyrka? Att fundera över kristen tro och teologiska frågor tillsammans med andra ger nya perspektiv och fördjupar din egen tro.
Bilda har olika samtalsmodeller, studieplaner och tips på böcker som passar att använda i samtalen. Läs mer om våra material och metoder här.
Gudstjänstmusik
Gudstjänstmusik innefattar musik och dans som framförs i gudstjänsten. Sången och musiken är viktig för den gudstjänstfirande församlingen. Den uttrycker något gemensamt: den inbjuder till delaktighet i stället för iakttagande. Den skapar en öppen atmosfär och kompletterar det talade ordet. Psalmer, hymner och sånger är teologi som uttrycks i sångens och musikens form. Eftersom det är ett sätt att fördjupa sin tro är gudstjänstmusikens texter och innehåll viktiga.
Mångfald i gudstjänstmusiken berikar och därför behöver inte orgel ställas mot elgitarr, psalmer och nyskrivna lovsånger eller tradition mot förnyelse.
Församlingsutveckling
Vilka är vi? Hur ser andra på oss? Vilka vill vi vara? Vilken öppenhet har vi för förändring i mötet med människor?
Vi för ett löpande samtal med många församlingar i Sverige för att hitta vägar till förnyelse och fördjupning. Vår inriktning är att vi först måste arbeta med församlingens egen identitet för att sedan hitta vägar att komma vidare.