Skip to main content

Livsnära samtal

Uppdaterad:

Ibland händer det! Samtalet djupnar. En hisnande upplevelse. Och du står kvar med en längtan efter mer. I Livsnära samtal delar vi med oss av minnen och glimtar från våra liv. Vi reflekterar tillsammans . Gruppledaren lotsar genom teman och tar ansvar för att skapa ett tryggt sammanhang där allas röster får utrymme.

Vad är Livsnära samtal?
Livsnära samtal är ett samtal för att gå på djupet i att vara människa. I det nära möter vi oss själva, varandra och Gud. Ett samtal som erbjuder plats och tid, där vi har tid för varandra och kan se varandra i ögonen. Med hjälp av samtalsmodellen kan du öppna upp för detta samtal. När vi talar nära vårt hjärta växer tilliten och gemenskapen djupnar.
 
Vad samtalar vi om?
Allt vi möter i livet. Här ryms frågorna om att vara människa, om växt och mognad, existentiella frågor, om vänskap, om tvivel och tro, om att våga vara sig själv, om att vara förälder, om att leva i nuet. Ingen tanke är för liten, för stor, för vanlig, konstig eller fel. Under de olika tillfällena utgår vi från olika teman, såsom barndomen, ungdomstiden, vuxenlivet där vi får möjlighet att samtala och dela med oss om olika delar av livet. De sista gångerna talar vi om teman som vi i gruppen kommer fram till och som vi gemensamt vill ta upp
 
När, var och för vem?
Livsberättargruppen vänder sig till dig som är 62 år och äldre. Antalet deltagare är 7 personer och deltagandet är kostnadsfritt. Samtalsgruppen kommer träffas i Kapellet i Immanuelskyrkan, Kungstensgatan 17 med totalt 8 sammankomster, med start den 5 mars kl. 14.00–16.00.
 
Metod
Metoden för gruppsamtal är ursprungligen utarbetad vid Karolinska institutet, Stressrehab, Danderyds sjukhus för reminicensgrupper. Peterson, U (2019) Slutrapport, Livsberättargrupper. Ett samarbetsprojekt mellan Sveriges Stadsmissioner och Linnéuniversitetet.
 
Metoden har anpassats för att användas inom Sveriges Stadsmissioners projekt Äldres existentiella och psykiska hälsa 2017-2019.
 
Samtalsledare: Birgitta Blennberger
 
För frågor och mer information
Margret Josefsson, diakon
08-587 50 324
[email protected]
 
Anmälan
Senast den 26 februari. Klicka på den gröna knappen ”Anmäl dig” och fyll i dina uppgifter. Anmälan är inte bindande.

Arrangemanget sker i samverkan mellan Immanuelskyrkans församling, Sociala Missionen och Studieförbundet Bilda.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Immanuelskyrkan Stockholm
Kungstensgatan 17
11353 STOCKHOLM

Mer inom Folkhälsa

Söndagsfrukost: Livet blir aldrig som man tänkt sig – det kan bli bättre!

Söndagsfrukost: Livet blir aldrig som man tänkt...

Högdalskyrkan bjuder in till Söndagsfrukost och gästas av Lena Maria Vendelius som berättar om sitt liv. Hon är sångerska, konstnär, författare och inspiratö...

  • Plats
    Bandhagen, Stockholms kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Söndag 09:30 - 10:30
Läs mer
Jag åldras alltså lever jag

Jag åldras alltså lever jag

Vill du samtala om åldrandet tillsammans med andra? Genom sju träffar tar vi oss igenom de olika delarna i livet och samtalar om hur åldrandet ser ut idag.

  • Plats
    Örebro, Örebro kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Tisdag 10:30 - 12:45
  • Tillfällen
    7 tillfällen
Läs mer