Skip to main content

Filmvisning och samtal: After work

Uppdaterad:

I vardagens stress är det viktigt att prioritera sitt välmående och att upprätthålla en hälsosam balans mellan arbete och fritid. Tillsammans bjuder fyra av Malmös studieförbund tillsammans in er till en filmvisning av filmen”After work” samt ett panelsamtal på temat: Ett hållbart arbetsliv.

Välkommen till Röda rummet på Stadsbiblioteket i Malmö för detta arrangemang som genomförs av studieförbunden ABF, Studieförbundet Vuxenskolan, NBV, Studiefrämjandet Skåne-Blekinge och Studieförbundet Bilda tillsammans.
 
Vi inleder med filmvisning, och tar sedan paus där vi bjuder på fika. Genom filmens mänskliga berättelser från fyra olika länder och med en existentialistisk humor som sätter fingret på samtidens absurditet söker Erik Gandinis nya film After Work svar på vad arbete betyder idag och vad som kommer hända med oss när vi inte jobbar.
 
Därefter diskuterar en panel av deltagare med olika perspektiv hur vi får ett hållbart arbetsliv med avstamp i det högaktuella ämnet förkortad arbetstid.
 
Passa på att ställa dina frågor till diskussionspanelen som består av:
• Representant från näringslivet
• Representant från fackförbund
• Anders Mildner – medgrundare till Altitude Meetings, en av de första arbetsplatserna i Sverige med att införa fyra dagars arbetsvecka.
• Martina Skrak – jämställdhetsstrateg på Länsstyrelsen Skåne
Modererar samtalet gör Emma Leijnse, journalist på Sydsvenskan.
 
📆 Söndag 17 november kl. 13-16.
📍Röda Rummet på Stadsbiblioteket i Malmö.
 
Mer om filmen After work:
Redan från barnsben lär vi oss att vara resultatinriktade och att sträva efter att arbeta. Arbete har blivit så avgörande för vår identitet att vi knappt reflekterar över hur vi egentligen vill leva. Men mycket har hänt sedan arbetsetiken introducerades på 1600-talet. I takt med att artificiell intelligens överträffar den mänskliga kapaciteten och en stor mängd jobb kommer att automatiseras är vårt begrepp om arbete på väg att falla sönder. Inom en snar framtid kommer vi att tvingas omvärdera vilken roll vi vill att arbete ska spela i våra liv. Men vad ska vi egentligen göra om vi inte arbetar?
 
Varmt välkommen på denna studieförbundsgemensamma filmvisning och samtal!

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Malmö stadsbibliotek
Kung Oscars väg 11
21133 MALMÖ

Mer inom Demokrati och jämlikhet

Fred i Palestina?

Fred i Palestina?

Equmeniakyrkan i Örebro inbjuder till en kväll med ämnet Fred i Palestina?

  • Plats
    Örebro, Örebro kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Torsdag 18:00 - 19:00
Läs mer