Skip to main content

Konstens Mästare V: Fjällvärlden i konsten

Uppdaterad:

Kvällens föreläsning handlar om Fjällvärlden i konsten och vi börjar på Ricklundsgården i Saxnäs där man kan se verk av konstnärer som vistats här och inspirerats av traktens natur och livsöden

Här finns Folke Ricklunds vilda kärva landskap, Kalle Hedbergs formfasta kraftfulla målningar och Asger Jorns färgstarka expressiva verk som återger intryck från hans tid i Saxnäs. 

Idag uppmärksammas fjällvärlden genom Britta Marakatt-Labbas, Anders Sunnas och Tomas Colbengtsons bilder som handlar om människors livsvillkor och som skiljer sig starkt från Helmer Osslunds tidiga fjällandskap.

När: Torsdag 13 november
Tid: 18:30 – 19:30
Vart: Digital via Zoom*
Pris: Gratis mot föranmälan*

Presentationen hålls av Ivar Tornéus.

Ivar är konsthistoriker och har tidigare har arbetat på Umeå Universitet. Idag är han pensionär med passion för både modern och äldre konst. Han är en mycket uppskattad föreläsare och samarbetar fortfarande med Umeås Konstskola.

Anmäl dig här på sidan. 

*När ni har anmält er får ni först en bekräftelse på att ni är anmälda, och sedan får ni en länk till zoom samma dag som presentationen. Ni behöver inte ha ZOOM installerat på er dator för att delta.

Sista anmälningsdag torsdag 13 november innan klockan 12:00.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Hantverk

Prova på-workshop  Kreaversum

Prova på-workshop Kreaversum

I vinter kommer Lisa Lingon ha skaparkursen Kreaversum på Konstkraft där vi kommer att utforska en hel del olika material och tekniker inom skapande (tecknin...

  • Plats
    Ljusne, Söderhamns kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Onsdag 15:00 - 20:00
Läs mer
Gör dina egna julkort

Gör dina egna julkort

Lördagen den 9/11 har du möjlighet att vara med på en endagskurs och skapa dina egna jul- eller gratulationskort.

  • Plats
    Umeå, Umeå kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Lördag 09:00 - 15:00
  • Tillfällen
    1 tillfällen
Läs mer
Kreaversum – Kurs i kreativt skapande, vuxna

Kreaversum – Kurs i kreativt skapande, vuxna

Kreaversum är en skaparkurs där man får möjlighet att använda sig av olika typer av material och tekniker i sitt skapande.

  • Plats
    Ljusne, Söderhamns kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Tisdag 18:00 - 21:00
  • Tillfällen
    3 tillfällen
Läs mer