Skip to main content

Bodapolska - för vana dansare

Uppdaterad:

Varmt välkommen till en kurs i Bodapolska! Kursen vänder sig till dig som har dansat en del och vill utmanas i ett polskesväng där vi leker med timing och balans i förhållande till musiken.

Bodapolska är en pardans som följer den böljande och egendomliga rytmik som återfinns i musiken från trakterna kring Boda i Dalarna.

Vid två tillfällen i november ses vi och får vi gott om tid att djupdyka i svänget tillsammans. 

Vi går igenom grunderna ordentligt och du som deltagare får möjlighet att både föra och följa samt få individuella tips och tekniker för att bli mer avspänd och bekväm i dansen. Kursen fokuserar på att etablera ett härligt sväng i samklang med vår livemusiker och låta det genomsyra både pardansandet och det individuella dansandet. 

Bodapolska är en folkdans som dansats och än idag dansas i byn Boda, Dalarna. Det är en typ av polska som precis som fler andra polskor har en dansdialekt knuten till en by eller region i Sverige.
…………………………….

Du behöver inte ta med en danspartner men det är varmt välkommet att tipsa alla du vill att också anmäla sig. Ta med skor som har en sula med dåligt fäste, tex “finskor” med lädersula. Du kan prova hemma om det känns trögt eller lätt att snurra på sulan, det ska kännas lätt! Ta gärna med en frukt eller dylikt att stoppa i dig under pausen.

Kursen leds av Klara Andersson, folkdansare och danspedagog som frekvent undervisar i folkdans och har ett stort intresse för musikalitet och sväng. Hon har erfarenhet av att undervisa i alla åldrar och arbetar även sceniskt med folkdans i gruppen VAK.

Med sig har hon musikerna Sven Midgren och Ville Syri som kommer spela under varsitt av kurstillfällena. De är båda erfarna och etablerade musiker som intresserar sig för danssväng och kommunikationen dansare och musiker emellan.

Kursen hålls två tillfällen, 10 och 24 november kl 13-16 inkl kort paus.

Kursen har ett flexibelt spann för kostnaden. Det betyder att du väljer själv hur mycket du betalar beroende på vad du har möjlighet till. Din avgift är anonym för kursledarna. 
Betala det du har möjlighet till mellan 450-1000 kr. Ange summan vid anmälan. 

Max antal deltagare 30, minst 12

Lokal: Ungdomens Hus, sal 12.
Adress: Närmsta ingången till sal 12 är på Torpgatan 21 i Malmö.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Ungdomens hus
Norra Skolgatan 10B
21152 MALMÖ
En person med glasögon håller en fiol och stråke, sittande bland andra instrument på en scen.
En person med skallig huvud håller en mörk mask framför ansiktet, med en fiol vilande i knäet. De bär en ljusrandig skjorta och flera ringar.

Mer inom Dans och teater

Mer inom Folkdans

Dansa folk- och gammeldans med Högbo folkdansgile

Dansa folk- och gammeldans med Högbo folkdansgile

Välkommen att dansa gammeldans med Högbo folkdansgille i Sandviken! För dig som dansat gammeldans tidigare. Vi lär oss nya danser och finslipar på danser vi ...

  • Plats
    Sandviken, Sandvikens kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Lördag, Söndag 18:00 - 20:00
  • Tillfällen
    10 tillfällen
Läs mer
Folklig dans, fortsättningskurs

Folklig dans, fortsättningskurs

En danskurs för dig som vill kunna dansa socialt på t ex spelmansstämmor och danskvällar.

  • Plats
    Vallsta, Bollnäs kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Torsdag 18:30 - 20:45
  • Tillfällen
    4 tillfällen
Läs mer
Linedance – Seniorer

Linedance – Seniorer

Linedance i ett lugnare tempo!

  • Plats
    Örnsköldsvik, Örnsköldsviks kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Tisdag 18:15 - 19:45
  • Tillfällen
    15 tillfällen
Läs mer