Skip to main content

Konsert med Ethno on the Road

Uppdaterad:

Succéprojektet Ethno on the road är tillbaka med ett nytt fantastiskt band!  Ethno är sannolikt världens största internationell folkmusikläger för unga musiker (18-30 år). I år är det 34 år sedan lägret startades på Falu Folkmusikfestival i Dalarna, sedan dess har Ethno spridit sig och finns idag i ca 45 länder.

Ethno on the road är turnéversionen av Ethno som i höst ger sig ut på en tre veckor lång turné i Sverige. Under ledning av två skickliga och erfarna mentorer, Liliana Zavala (Slavgerk) och Daniel Ried (Saxofoner), får 5 deltagare från sommarens stora Ethnoläger möjlighet att mötas igen för att tillsammans skapa en alldeles unik musikupplevelse och sprida den till skolelever och konsertpublik runt om i Sverige. De kommer att ta dig med på en magisk musikalisk resa, världen runt på bara en timme. Spelglädje som smittar, en lyckokick att bära med sig ut i höstmörkret, detta vill du inte missa!
Mentorer, konstnärliga ledare och med på turnén:
Daniel Reid (Saxofoner)
Liliana Zavala (Slagverk)

 

KÖP BILJETT HÄR

Ethno on the road arrangeras av Folkmusikens hus i samarbete med och med stöd av Rättviks kommun, Region Dalarna, Kulturrådet, Studieförbundet Bilda, Sveriges Spelmäns Riksförbund, Jeunesses Musicales International och Regional Musik Sverige.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Folkmusikens Hus
Dalagatan 7
79531 RÄTTVIK

Mer inom Musik

Masked Singer

Masked Singer

Familjefredag på Fabriken i Gnosjö med Masked Singer Edition. Kom och va med på en härlig kväll med mat, gemenskap och underhållning för hela familjen.

  • Datum
  • Tillfällen
    Fredag 18:00 - 21:30
Läs mer
Pre Twinkles – en lekfull piano- eller stråkintroduktion – Intresseanmälan

Pre Twinkles – en lekfull piano- eller stråkint...

Nu finns möjligheten för riktigt små barn (från 4 år) att ta ett första steg in i pianots eller fiolens/cellons värld. Vi utforskar musiken i Suzukirepertoar...

  • Plats
    Örebro, Örebro kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Fredag 15:30 - 16:15
  • Tillfällen
    10 tillfällen
Läs mer
Konsert med Daniel Reid och Peter Rousu

Konsert med Daniel Reid och Peter Rousu

Med stor nyfikenhet för all världens musik och för tonernas vindlande vägar möts Daniels saxofon och Peters gitarr i en jordmån där stundens skapande frodas.

  • Plats
    Rättvik, Rättviks kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Torsdag 18:00 - 19:00
Läs mer

Mer inom Folkmusik