Skip to main content

Välkommen till bibliodrama-kvällar i höst

Uppdaterad:

Vi kommer att arbeta med texter från Efesierbrevet

Efesierbrevet är ”årets bibelbok” i Equmeniakyrkan, och de valda texterna finns som föreslagna texter för gudstjänster senare i höst. Kanske ska du predika eller är gudstjänstansvarig, och då kan det här vara en inspiration och hjälp.

Det går alldeles utmärkt att vara med bara för att du själv vill möta en bibeltext med hjälp av bibliodramas metoder! Inga förkunskaper behövs.
Bibliodrama är ett sätt att gestalta och skapa utifrån en bibeltext.

Vi gör det enkelt och kravlöst – alla kan vara med. 

Vi använder alla våra sinnen och uttrycker i färg, form, rörelse och ord det som vi upplever i mötet med bibeltexten. Det finns tillfälle till egen reflektion och samtal i gruppen.

Torsdag 17/10, 18.45-21.00, Björknäskyrkan, Nacka. (Ef. 6:10-17) Torsdag 7/11, 18.45-21.00, Online. Du kommer få en Zoom-länk. (Ef. 6:23-24)  Du kan vara med på en eller båda samlingarna. Båda samlingarna kräver enskild anmälan.

Anmälan och frågor: Eva Danneholm, 0702731757. Eva som leder kvällarna är pastor och utbildad bibliodramaledare

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Religion och tro

Alpha Youth

Alpha Youth

Grundkurs i kristen tro för ungdomar från 15 år.

  • Plats
    Örnsköldsvik, Örnsköldsviks kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Tisdag 16:00 - 18:00
  • Tillfällen
    9 tillfällen
Läs mer
Alpha-kurs Åsängekyrkan & Svenska kyrkan Valbo

Alpha-kurs Åsängekyrkan & Svenska kyrkan Valbo

Alpha är en social mötesplats som utforskar grunderna i den kristna tron. Varje tillfälle bjuder på en ny fråga om tro och är utformad för att skapa samtal. ...

  • Plats
    Valbo, Gävle kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Måndag, Lördag 17:30 - 20:00
  • Tillfällen
    9 tillfällen
Läs mer