Skip to main content

EQON Mitt

Uppdaterad:

Rollspelsläger

Den 31/10-3/11 så är det Eqon Mitt i Equmeniakyrkan Söderhamn.
Lägret anordnas i samarbete Equmenia Söderhamn, Equmenia Mitt, och Bilda

Vad kommer hända?
På Eqon så kommer vi tillbringa den största delen av tiden till att spela bordsrollspel. Vi kommer ha andakter, studium och hjälpas åt med att laga mat.

Vad är bordsrollspel?
Du sitter i ett rum, antingen fysiskt eller digitalt. Runt bordet sitter också flera andra. Tillsammans så befinner ni er i en berättelse. Vägledda av en spelledare. Era val, era egenheter spelar roll. Är du en rymdskeppsmekaniker? Eller kanske en professor i antik historia? En mäktig magiker? En hebré som vandrar genom öknen tillsammans med Mose? Tillsammans så berättar ni en historia som man måste uppleva för att förstå. Tärningarna rullar och avgör utgången, i ert inre spelas äventyret upp. Scenen är din! “Du står framför en sedan länge bortglömd borgruin. Där inne finns det du söker, men legenden säger att det också lurar något mer i skuggorna. I den varma vinden känner du doften av aska. Bakom dig hör du förföljarnas rop, snart är de här. Med ett plötsligt dån så börjar marken under dina fötter att spricka! Vad gör du? “

Dungeons & Dragons är ett av de största rollspelen i världen. Här nedan finns en länk som förklara vad D&D är men förklaringen fungerar för att förklara vad rollspel är och hur det kan gå till.
https://www.youtube.com/watch?v=2PEt5RdNHNw (klippet är på engelska)

Vilka rollspel kommer vi spela?
Detta är inte bestämt utan beror på vilka regler som respektive ledare är inlästa på. Men oberoende av vilket spel man kommer få spela så är upplevelsen ett spännande äventyr där du som spelare styr vart historien för er.

Vad kostar det?
400kr, betalas i första hand via swish när du kommer till lägret. Kan du inte betala via swish, hör av dig för alternativ.

Vad behöver jag ha med mig?
Kläder och personlig utrustning för en helg borta.
Bibel
Anteckningsblock, penna.
Inneskor/tofflor/Varma strumpor
Fickpengar
Ett set med rollspelstärningar, om du har. (kommer finnas att låna)
Sovsäck, kudde och luftmadrass/liggunderlag
Behöver jag några förkunskaper?
Nej, du behöver inte veta något om rollspel innan för att vara med på detta läger. Spelledarna kommer att guida alla genom allt som behöver göras och förklara regler efterhand. Du kommer med den du är och precis som din rollspelskaraktär utvecklas under spelet kommer också du som spelare lära dig på vilket sätt du trivs med att spela.

Om Equmenia
Equmenia är Equmeniakyrkans ungdomsförening. Vi driver vår verksamhet på kristen grund. Man behöver inte vara troende eller ens kunna något om den kristna tron för att delta på våra läger. Däremot förväntas det av alla ledare som deltagare att visa respekt mot varandra. Equmenia är en varm och trygg miljö där alla barn och ungdomar kan vara sig själva och känna sig hemma.

Spelledare
Våra läger är beroende av spelledare. Är du en spelledare som kan något rollspelssystem och vill leda en minikampanj hör av dig till Oskar Skarin.

Ledare
Vi kommer ha ett antal ledare som också är spelledare för sina respektive grupper. Till det så finns det också möjlighet för ett litet antal extra ledare att anmäla sig. Man får då sitta med som deltagare under rollspelet och spela med i äventyret i någon grupp men i övrigt fungera som ledare på lägret. Krävs inga tidigare erfarenheter inom rollspel för att vara med som sådan ledare.  Men man ska ha gått Tryga Möten.

Anmälan?
Länk till anmälan kommer att finnas här.
Sista anmälningsdatum är 22 oktober.

Kontakt
Oskar Skarin

0730-979 117

[email protected]

Välkommen på ett läger som för dig in i fantasins fantastiska värld!

 

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Equmeniakyrkan Söderhamn
Norrtullsgatan 18
82631 SÖDERHAMN

Mer inom Folkhälsa

”Om mansrollen” Stefan Björling

”Om mansrollen” Stefan Björling

Välkommen till Betlehemskyrkan Torsdag 19 september kl 18.30. Stefan Björling pratar om vikten av samtal om normer, manlighet och föräldraskap. Efter föredra...

  • Plats
    Gävle, Gävle kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Torsdag 18:30 - 20:30
Läs mer