Skip to main content

Rörelse för barn och unga - något att satsa på!

Uppdaterad:

Det finns idag stora utmaningar kring barns levnadsvanor, vilket får konsekvenser på hälsa och välmående. Sedan 2024 är Örebro läns samtliga kommuner en del av satsningarna Pep Kommun och Mat- och rörelsesatsning i förskolan där arbetet fokuserar på att skapa bättre förutsättningar för barn och unga att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Att göra förändringar och främja hälsosamma vanor hos våra barn kräver en gemensam samhällsinsats på många plan;  skola/förskola, hälso- och sjukvård, föreningsliv, samhällsplanering, aktiva transporter, vårdnadshavare mm. spelar alla en stor roll.)

Malin Bengtsson är koordinator i Mat- och rörelsesatsning i förskolan och arbetar med att stötta förskolorna i deras uppdrag kring fysisk aktivitet och mat. Denna föreläsning kommer handla om vilka utmaningar det finns idag kring barns rörelse, hur viktigt det är att barn utvecklar sin rörelseförståelse och hur man som förälder kan stödja sitt barns rörelse.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Pingstkyrkan Kumla
Stationsgatan 6
69235 KUMLA

Mer inom Folkhälsa

Själavårdskurs

Själavårdskurs

Kurs för dig som jobbar med själavård i en församling eller för dig som vill få en praktisk och teoretisk bas eller fördjupning i ämnet själavård. Kursen beh...

  • Datum
  • Tillfällen
    Tisdag, Lördag 18:00 - 21:00
  • Tillfällen
    4 tillfällen
Läs mer