Skip to main content

Bokrelease - Alla dessa längtans dagar

Uppdaterad:

Margareta Andermo har bokrelease för sin nya bok "Alla dessa längtans dagar"

Författarnes föräldrar Hemming och Marianne Andermo planerar efter sitt bröllop åka till Kongo tillsammans och arbeta som missionärer. Men andra världskriget sätter stopp för planerna. Iställety blir Hemming krigsfångesekreterare i YMCA, KFUM:s internationella organisation. Under fem år då nazisternas våld och makt först växer och sedan krossas, besöker han fångläger i Tyskland och Frankrike för att underlätta tillvaron för internerna. Först efter två år får Marianne inresetillstånd till Frankrike och tillstånd att arbeta för Röda Korset och de kan återförenas. Brev, dagböcker och annan dokumentation ligger till grund för denna berättelse om kärlek, längtan, förtvivlan, medmänsklighet, motstånd- och hopp trots allt.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Litteratur

Bokcirkel “Välkomna varandra”

Bokcirkel “Välkomna varandra”

Boken som kommer studeras är “Välkomna varandra – bejakande perspektiv på homosexualitet i frikyrkan” av Tomas Poletti Lundström (red)

  • Plats
    Jönköping, Jönköpings kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Måndag 18:30 - 20:00
  • Tillfällen
    5 tillfällen
Läs mer