Skip to main content

Klubb Sam presenterar Skator

Uppdaterad:

Intim och exklusiv konsert med en egensinnig artist och låtskrivare med en fantastisk särpräglad röst och fullständig närvaro i sitt skapande.

Skator är umeåbaserade Lina Högströms soloprojekt. Skator är en egensinnig artist och låtskrivare som debuterade med det kritikerrosade albumet ”Vita Kalla” (2013), där hon med särpräglad röst och akustisk gitarr visade vägen in i en vacker men karg ljudvärld. Utmärkande för Skator är uppriktigheten och närvaron i hennes uttryck. Musiken rör sig på ett säreget sätt mellan dissonans och harmoni, intensitet och lugn. Med uppföljaren ”År” (2020) tog hon ut svängarna mer med stråkarrangemang, tramporglar, pianon och medmusikanter.
Rösten är central, liksom texterna, vilka tilldelats SKAP:s pris för Årets Text på Manifestgalan både 2014 och 2021. Skator har varit engagerad i ett flertal musikkonstellationer och samarbeten, med Mattias Alkberg, Annika Norlin, Britta Persson, Norrlandsoperans symfoniorkester och Kraja för att nämna några.
Mattias Alkberg om skivan ”År” (2020): ”Efter en lyssning tänker du ”Vad är detta? Jag måste lyssna igen.” Efter andra eller tredje lyssningen är du fast och måste lyssna igen och igen. Gå till biblioteket och låna diktsamlingar. Leta bortglömd musik på obskyra ställen. Det är en skiva som förändrar dig. Det är ju det du vill också.”
”År dryper av nyskapande. Det är konstnärligt och poetiskt – skivan tycks nästan befinna sig i en annan värld” – TT
”Jag vill skriva ned varenda rad, spara dem någonstans. Det är otroligt träffsäker poesi” – HYMN
”Lika delar Stina Nordenstam, västerbottnisk berättartradition och Sara Parkman.” – NWT

Missa inte detta finbesök! OBS! Begränsat med platser.

Biljetter köps på: www.tickster.com 

 Konserten presenteras med stöd från Region J/H, Östersunds kommun och Kulturrådet, i samarbete med studieförbundet Bilda, Norra Station och TeloGott.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Norra Station
Hamngatan 11
83131 ÖSTERSUND

Mer inom Musik

Pianokurs med Josef Habil

Pianokurs med Josef Habil

Vill du lära dig att spela piano? Här finns en kurs för dig som är nybörjare och 8-18 år.

  • Plats
    Södertälje, Södertälje kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Torsdag 18:00 - 19:00
  • Tillfällen
    14 tillfällen
Läs mer
Tradidá – en folkmusikkör i Kisa hösten 2024

Tradidá – en folkmusikkör i Kisa hösten 2024

Tradidá är en folkmusikkör, men också en kurs i folklig sång. Här leker våra olika röster med rytmer och klanger och får låtarna att svänga.

  • Plats
    Kisa, Kinda kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Lördag, Söndag 16:30 - 19:00
  • Tillfällen
    4 tillfällen
Läs mer

Mer inom Folkmusik

Folkdanskväll med livemusik – Järvsö

Folkdanskväll med livemusik – Järvsö

Järvsö folkdanslag bjuder in till en danskvällar med olika teman där man fördjupar sig i olika danstyper. Kvällen inleds med soppmiddag för den som önskar.

  • Plats
    Järvsö, Ljusdals kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Fredag 19:30 - 23:30
Läs mer
Kurs för unga spelmän & musiker på Säfstaholms slott

Kurs för unga spelmän & musiker på Säfstaho...

Är du intresserad av folkmusik och vill utveckla dina musikkunskaper? Delta i vår workshop för unga musiker på Säfstaholms slott den 21 september.

  • Plats
    Vingåker, Katrineholms kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Lördag 10:00 - 12:00
  • Tillfällen
    1 tillfällen
Läs mer