Skip to main content

Kurs för unga spelmän & musiker på Säfstaholms slott

Uppdaterad:

Är du intresserad av folkmusik och vill utveckla dina musikkunskaper? Delta i vår workshop för unga musiker på Säfstaholms slott den 21 september.

I samarbete med Södermanlands Spelmansförbund arrangerar vi en musikkurs på Säfstaholms slott, riktad till ungdomar från kulturskolor med musikinriktning och alla som har ett intresse för folkmusik. 

Datum & Plats

  • Datum: Lördag, 21 september
  • Tid: 10.00 – 12.00
  • Plats: Plan 3, Säfstaholms slott

Om Kursen

Under kursen får deltagarna chansen att utforska och lära sig olika folkmusiklåtar under handledning av de erfarna musikerna Emma Tjärnström och Adam Bülow. Kursen är anpassad för alla nivåer och välkomnar både nybörjare och avancerade musiker som vill utveckla sina färdigheter.

Anmälan

Antalet platser är begränsade, så tveka inte att registrera dig för kursen direkt här på sidan. Fyll i dina uppgifter i anmälningsformuläret för att säkra din plats.

Övriga Arrangemang under dagen

Under dagen erbjuds korta verkstäder där deltagarna kan fördjupa sig i lokala musiktraditioner och lära sig låtar efter August Widmark. Verkstäderna omfattar visstugor med visor från Vingåkersbygden samt sessioner för att lära sig både enklare och svårare låtar efter Widmark. Det finns även möjligheter för spontant samspel i slottets olika rum under hela dagen. Kursdagen avslutas med en konsert i Slottsskolans aula kl 16:00, med fri entré, där både lokala och välkända spelmän framför verk ur Widmarks rikhaltiga repertoar.

Mat och Dryck

Slottscaféet kommer att vara öppet under dagen och erbjuder ett urval av fika och lättare måltider.

 

Denna dag är en unik möjlighet att fördjupa sig i folkmusikens traditioner och utveckla sin musikaliska talang. Välkommen att delta i en dag fylld med musik och gemenskap på Säfstaholms slott!

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Säftaholms slott
Henalavägen 1
64330 VINGÅKER

Mer inom Musik

Sången ska aldrig tystna

Sången ska aldrig tystna

Konsert med Michael Jeff Johnson, projektkör och lokala musiker.

  • Plats
    Trollhättan, Trollhättans kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Lördag 19:00 - 21:00
Läs mer

Mer inom Folkmusik