Skip to main content

Livet är värt att utforska! Välkommen till Alphakurs!

Uppdaterad:

Alphakursen är till för alla som vill fundera och reflektera kring livet och dess mening. Det är en plats där människor kan komma och koppla av, äta, lyssna och dela sina tankar. Alphakursen är till för alla, och speciellt anpassad för människor som inte är vana kyrkobesökare.

Vanligtvis består en Alphakurs av tre delar. Varje träff inleds med en måltid eller någon annan form av förfriskning. Därefter hålls ett föredrag, antingen muntligt eller via film, utifrån livets frågor och kristendomens svar. Slutligen är det dags för samtal i smågrupper där varje deltagare kan ställa frågor och bidra med sina åsikter.
 
Alpha pågår vanligtvis i tio veckor där man varje gång tittar på en ny aspekt av den kristna tron. Exempel på ämnen som tas upp: ‘Vem är Jesus?’, ‘Hur ska jag kunna tro?’och ’Vad ska jag med kyrkan till?’.
Alphakursen är gratis, men ibland ber arrangören om ett bidrag till matkostnaderna.
 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Equmeniakyrkan i Väte
VÄTE KVIE 128
62378 KLINTEHAMN

Mer inom Religion och tro

Själavårdskurs

Själavårdskurs

Kurs för dig som jobbar med själavård i en församling eller för dig som vill få en praktisk och teoretisk bas eller fördjupning i ämnet själavård. Kursen beh...

  • Datum
  • Tillfällen
    Tisdag, Lördag 18:00 - 21:00
  • Tillfällen
    4 tillfällen
Läs mer
Alphakurs i Bollnäs

Alphakurs i Bollnäs

Intresserad av kristen tro? Vem säger Jesus att han är? Hur kan man tro?

  • Plats
    Bollnäs, Bollnäs kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Måndag 18:00 - 19:30
  • Tillfällen
    6 tillfällen
Läs mer