Skip to main content

Länge leve plaggen du redan har!

Uppdaterad:

Textilindustrins påverkan på planeten är enorm. Samtidigt som det släpps kollektion efter kollektion i ett rasande tempo finns det idag kläder nog för att klä sex generationer av världens befolkning. Inte klokt, säger vi. Men hur kan vi bli bättre på att ta hand om de plaggen vi redan har?

Besvärligt hål i koftan eller i favoritbyxorna? Kanske en hopplös fläck på den vita tröjan? Eller bara ett tilltagande inre skav när du tänker på klädernas påverkan på planeten? Under den här kvällen närmar vi oss just de där sakerna, pratar om klädindustrin, normer, hur vi kan vårda plaggen vi redan har och får handfasta tips på hur vi ska gå tillväga.

Vi inleder träffen med ett föredrag av Annelie Anderberg med rubriken ”Klädvård, kort och gott”. Därefter har vi en workshop där du som deltagare har möjlighet att laga ett av dina plagg eller öva på en ny teknik.

Om du väljer att ta med plagg från lagahögen hemmavid kommer det att finnas nål, tråd, lagalappar och symaskin på plats. Specifika saker, som dragkedjor och dylikt, behöver du själv ta med. Om du inte har något hemma som behöver lagas finns det material att göra remake med eller testbitar att öva nya lagningstekniker på. 

Du är välkommen att anmäla dig till kvällen redan här och nu. Det kommer också finnas möjlighet att anmäla sig på plats. 

Närmaste hållplats för evenemanget är Landvetter Resecentrum.

Arrangemanget sker i samarbete med Härryda kommun. 

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Landvetter Kulturhus
Guldsmedsplatsen
43832 LANDVETTER

Mer inom Klimat och miljö

Livet inom planetens gränser

Livet inom planetens gränser

Föreläsning med Karin Staberg. En del av föreläsningsserien "Fem röster om hur vi kan leva hållbart" på Folkets Hus i Uddevalla.

  • Plats
    Uddevalla, Uddevalla kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Torsdag 18:30 - 19:45
Läs mer
Klimatdag: Spår ”Klimatkör”

Klimatdag: Spår ”Klimatkör”

Välkommen till temadagen "Klimat och kultur" i Majornakyrkan, Göteborg, den 28 september. Här får vi möjlighet att uttrycka vår oro och vårt hopp genom kreat...

  • Plats
    Göteborg, Göteborgs kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Lördag 10:00 - 16:00
  • Tillfällen
    1 tillfällen
Läs mer