Skip to main content

Afternoon tea - Pilgrimsfärd för rättvis värld med Sune Fahlgren

Uppdaterad:

Sune Fahlgren belyser utmaningar i den aktuella situationen i Israel-Palestina på Afternoon tea lördag 14 september samt under gudstjänsten söndag 15 september kl.10:00.

Sune Fahlgren belyser den svåra konflikten i Israel, Gaza och Västbanken. Med utgångspunkt från sin senaste bok ”Pilgrimsfärd för rättvis värld” tar han med oss till det heliga landet. Med sin rika erfarenhet från området kan han blicka bakåt såväl som beskriva nuläget och spana in i framtiden. Efter en inledande föreläsning blir det tid för samtal och frågor.

Sune Fahlgren är teologie doktor. Han har varit lärare på Örebro teologiska högskola och Enskilda högskolan i Stockholm och förlagsredaktör på Libris förlag. Hans intresse för Mellanöstern väcktes genom en studieresa hösten 1979 och sedan har han regelbundet besökt området. Under åren 2008-2011 var Sune direktor på studieförbundet Bildas studiecenter i Jerusalem. Han är en av redaktörerna för den nyligen utgivna antologin Pilgrimsfärd som kommer att presenteras i samlingen.
Pilgrimsfärd för rättvis värld ger vägledning för en resa till det heliga landet. Boken har kartor, bilder, historia, beskrivningar och fakta för möten med de kristna – oavsett om du reser ensam eller i grupp.

Med bokens hjälp kan man besöka kyrkorna i Jerusalem, lära känna deras historia och ta del i deras gudstjänstliv. Genom reportage ges inblickar i unga palestinska kristnas vardag, präglad av ockupation, våld och hopplöshet. De delar också sina tankar om vägar till rättvisans fred.

Flera författare lyfter i boken fram ”folkrätten” som basen för fred och rättvisa. Ett annat återkommande tema är ”skapelsevänlighet” med vägledning för ett resande som är mer hållbart för allt levande.
 
Arrangeras i samverkan med Studieförbundet Bilda

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Sannerudskyrkan
Bjurbäcksgatan 1
66532 KIL

Mer inom Demokrati och jämlikhet