Skip to main content

Dalateaterns teatercirkel - STÅL

Uppdaterad:

Nostalgifaktorn är total! I hjärtat av bruksorten Borlänge bultar berättelser om den nyinflyttade flickan, vars öde hänger på stadens rytm, om bröderna som kämpar för att hitta sina egna vägar och mannen som kliver uppåt på karriärstegen.

Samtidsskildringen STÅL speglar kärlek, liv och död i bruksortens hamrande själ där varje ögonblick blir ett viktigt penseldrag på livets konstverk. Lucas Svensson, manusförfattaren bakom detta teatermåleri, färglägger med kärleksfull blick och humoristisk ton det osynliga broderi som utgör vardagen för vanliga människor. Regissör är Gagnef-bördige Lars Bringås som låter STÅL vara mer än en teaterföreställning; blir en känsloladdad resa genom ett bultande småstadshjärtas alla nyanser – från den ljuva kärlekens toner till de maskinella ekona av industrihistoria till det bittra arvet av förlust.

Vi kommer tillsammans att fördjupa oss genom att läsa manuset med en dramapedagog, träffa skådespelarna och se pjäsen.

För mer information eller frågor kontakta [email protected]

Välkommen!

 

 

 

 

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Bildakontoret Falun
Slaggatan 39
79170 FALUN

Mer inom Existentiella frågor

Mer inom Existentiell hälsa

Livsnära: Det finns alltid en orsak

Livsnära: Det finns alltid en orsak

"Livsnära" på Planteringen i Skara - kvällar om livet som det verkligen är. Denna kväll med psykoterapeut Ulrika Ernvik om vikten av att hitta orsaken till b...

  • Plats
    Skara, Skara kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Onsdag 18:30 - 19:30
Läs mer