Hoppa till huvudinnehåll

Gävle Gospel

Gävle gospel

I början av varje år bjuds det på härligt gospelgung då Gävle Gospelfestival arrangeras vanligen i januari eller februari månad. Du kan delta i festivalen som sångare i kören eller njuta av gospelfesten som publik. 

Gävle Gospel har arrangerats sedan 1999 tillsammans med studieförbunden Bilda och Sensus. Festivalen har i många år arbetat med Anki och Magnus Spångberg som genom sin entusiasm bidragit till att festivalen har vuxit sig så stark genom åren.

20 års jubileum 2019

1-3 februari 2019 arrangeras Gävle Gospel för 20:e gången. Varmt välkomna till ett körfyrverkeri! Festivalen gästas i år av en amerikansk artist och gospelinstruktör från Dallas, Texas, Myron Butler. Myron är en av de mest spännande och inflytelserika unga rösterna i modern gospelmusik. Hans framgångar genom gospelmusiken har lett till Stellar Awards, Grammy nomineringar och han är en av de mest efterfrågade gospelartisterna idag. Myron har även arbetat tillsammans med artister som Kirk Franklin, Donnie McClurkin, Yolanda Adams och Marvin Sapp.

Årets svenska gästartist är Shirley Clamp. Boråstjejen Shirley Clamp har skrivit musik och jobbat som artist i över 15 år. I branschen är hon sedan länge en väletablerad och eftertraktad sångerska. Hon har deltagit i schlagerfestivalen ett flertal gånger.

Naturligtvis kommer även Anki och Magnus Spångberg till festivalen! De arbetar i hela Norden med att inspirera körer. De reser regelbundet till USA för att hämta inspiration från olika gospelkyrkor. Anki och Magnus har turnerat med artister som Christer Sjögren, Charlotte Perrelli, Carola, Sanna Nielsen och Star for Life. Läs mer på www.sjungmedspangberg.se

Vill du besöka festivalen som publik?

Biljetter köper du via Ticketmaster eller i Gävle konserthus biljettkassa.

Så går det till
Festivalen pågår under tre dagar i Gävle. De två första dagarna övar kören - masschoir som består av 250 – 400 körsångare, främst deltagare från Gävle med omnejd, men även fina körsångare från t.ex. Norduppland, Dalarna, Oskarshamn, Umeå, Uppsala, Stockholm, England, Estland, Norge, Finland och Danmark. Den tredje och sista dagen är det gospelkonsert och avslutning i Gävle Konserthus inför betalande publik.

Gästartister
Festivalen har alltid en amerikansk gästartist, och de senaste åren även en svensk artist på plats. Förberedelserna för festivalen pågår året runt i samarbete med studieförbunden. Festivalen fyllde 15 år 2014 och det firades på just 2014 års festival tillsammans med 400 härliga sångare, Gerald T Smith, Washington samt Charlotte Perrelli i Gävle Konserthus.

 

Projektledare för Gävle Gospel
Hans och Anna Helmerson
070-414 07 19
hans.helmerson@comhem.se

Kontakt på Bilda
Hasse Spennare
073 - 330 40 03
hasse.spennare@bilda.nu

www.gavlegospel.com

Gilla Gävle Gospel på Facebook och på Instagram!

Gävle Gospel har arrangerats sedan 1999 tillsammans med studieförbunden Bilda och Sensus.