Hoppa till huvudinnehåll

Kulturprogram

Kulturprogram

Kulturarrangemang - eller kulturprogram som vi kallar det - är ett evenemang, till exempel seminarium eller en konsert, som framförs inför eller tillsammans med publik. Kulturprogrammet ska ge kulturupplevelse och bidra till att skapa delaktighet, upplevelse och eftertanke.

Vi har varit med själva

Vi är gärna med tidigt i processen för att erbjuda vårt breda kontaktnät, kunskap i pedagogik och metodik eller bara dela med oss av den erfarenhet vi har. Alla våra konsulenter har så kallad ”dubbel kompetens”. Det betyder att de själva har erfarenhet av området de arbetar inom. En musikkonsulent är ofta själv en artist eller har tidigare jobbat som manager till exempel.

Exempel på arrangemang du kan starta hos oss:

 • Seminarier
 • Konserter
 • Filmvisningar
 • Föredrag
 • Kvinno-/mansfrukostar
 • Konstutställningar
 • Dansuppvisningar
 • Teater

Checklista

 • Minst fem deltagare (ej inräknat kontaktperson från Bilda).
 • Arrangemanget ska bidra till att skapa delaktighet, upplevelse och eftertanke.
 • Arrangemanget ska vara minst 30 minuter.

Hur skapar jag ett kulturprogram?

Det är enkelt att starta ett kulturprogram. Kontakta en Bilda-konsulent när ni börjar planera ert evenemang så kan vi hjälpa till redan från start. Bilda kan eventuellt även hantera administrationen vid större arrangemang.

1: Ta kontakt

Ta kontakt med oss för att förklara er idé.

 

2: Fyll i "Anmälan om kulturprogram"

Ni som arrangör ska i god tid innan evenemanget sker lämna in blanketten Anmälan om kulturprogram, där ni beskriver vem som är arrangör och annan info. 

3: Marknadsför!

Marknadsför evenemanget! Vi kan hjälpa er nå ut med ert evenemang i många olika kanaler.

Om ni vill göra en affisch eller flyer ska det framgå att Bilda är en samarbetspartner. Det gör ni enklast genom att använda vår logotyp. Här kan ni ladda ner vår logotyp.

 

4: Rapportera hur det gick

Efter evenemanget ska ni fylla i en kort rapport som berättar hur många som deltog. Detta kan ni göra genom vår tjänst E-listan eller via en papperslista som ni får av er kontaktperson på Bilda.

 

Vid varje kulturprogram finns en Bildaföreträdare närvarande. Denne ansvarar för programmets genomförande och är den som hjälper dig att fylla i blanketter, och är den som slutligen skriver under rapporten.


Arvodering av medverkande

För arvodering av privatpersoner som medverkat i kulturprogram finns en särskild blankett, Kostnadsersättning/underlag arvode till privatperson, som Bildaföreträdaren skriver under.

För arvodering av en juridisk person, dvs. ett företag, ska fakturan skickas till relevant Bilda-region. Din kontaktperson på Bilda hjälper dig med rätt uppgifter.

Vi vill hjälpa er utveckla era idéer!

RESPONSIVE CONTENT

EXPAND

MINI BUTTON