Hoppa till huvudinnehåll

Annan folkbildning

I "annan folkbildningsverksamhet" ryms sådant som inte passar inom reglerna för en studiecirkel. Till exempel en kör med fler än 20 deltagare, en verksamhet som riktar sig till barn under 13 år eller en endagskurs.

Bilda finns där för att möjliggöra dina idéer! Det kan vi göra genom att till exempel bidra med material, lokal, pedagogiskt stöd, marknadsföring och annat.

Precis som i en studiecirkel måste ni vara minst tre personer, inklusive en ledare. Det finns dock ingen övre deltagargräns, dvs man kan vara hur många som helst, och åldersgränsen är sex år (i stället för tretton år som vid en studiecirkel). 

Ledaren för verksamheten håller kontakten med Bilda, ansvarar för att hålla ett bra arbetsklimat i gruppen och skickar in närvarolistan. Läs mer om att leda en grupp här.

Checklista för Annan folkbildningsverksamhet (AF)

 • Minst tre deltagare, inklusive ledaren
 • Deltagarna ska vara minst sex år gamla, eller fylla sex år under studieåret

Hur startar jag AF?

Kontakta ditt närmaste Bildakontor och beskriv kortfattat vad det är du vill göra. När din anmälan är klar blir du kontaktad av en konsulent som kan svara på frågor och hjälper dig att komma igång.


  Hur rapporterar jag AF?

  För att vi ska kunna hjälpa er med resurser, lokaler, material, tips eller vad det nu kan vara, behöver ni rapportera in närvaro till oss. Det gör ni genom att fylla i en närvarolista, antingen digitalt eller på papper. Bildas konsulent hjälper er och visar hur ni ska göra.

  Närvarolistan

  Här hittar du information om hur du rapporterar studiecirklar via papperslista och e-lista.

  EXPAND

  RESPONSIVE CONTENT