Hoppa till huvudinnehåll

Sprid värmen

halsduk och sprid värmen-lappen

På många plan blåser kalla vindar i vårt land idag. Vi som studieförbund vill försöka samla goda krafter mot detta och startar därför hantverksprojektet Sprid värmen. Tillsammans kan vi göra skillnad. Vill du vara med?

Vi vill utmana dig att sticka en halsduk (eller kanske en mössa eller vantar) och sedan hänga den någonstans i samhället t.ex. på ett träd eller en lyktstolpe för att någon som behöver ska kunna få den. På halsduken fäster du en lapp med texten Jag är inte borttappad - om du fryser är jag din. Varsågod! På lappen, som du hittar här i listan nedan kan du skriva ut och laminera, är texten även översatt till rumänska, engelska och arabiska. Ta gärna en bild på din halsduk och sprid idén vidare på sociala medier. Tagga bilden med #spridvärmen #bildavärme och #hantverkapåverka

Vill du göra mer? Bjud in asylsökande till din hantverksgrupp!
Studieförbunden i Sverige har fått ett uppdrag från regeringen att arbeta med verksamhet för asylsökande människor. Det gäller träning i det svenska språket och samhällsorientering. Genom hantverket kan vi mötas över kulturgränser och det kan få bli en väg in att lära sig det svenska språket. Det praktiska hantverket underlättar språkinlärning och att träffa andra i en grupp skapar sammanhang i ett nytt, främmande land.

Idén att sticka något varmt och hänga upp för att ge en annan medmänniska kommer ursprungligen från Usa och hantverksbloggaren Anna Braw som föreläst på arrangemang i Bildas regi.  Läs gärna om Sprid värmen på Anna Braws blogg.

Så varför inte bjuda in nya deltagare till er hantverksgupp, starta en ny för den här målgruppen eller kanske förlägga era träffar till ett asylboende? Välkommen att kontakta oss om ni är intresserade av detta. Vi kan hjälpa till med material, kontakter och metoder m.m. Tillsammans kan vi göra skillnad!

bild på Magdalena Swahn

Magdalena Swahn

Konsulent folkbildning i frikyrkorna, asyl och etablering

0370-414 88
0766-32 04 60

Jönköpings län
Kronobergs län
Elin Kullingsjö

Elin Kullingsjö

Teamledare samhälle och konsulent folkbildning i frikyrkorna. Ansvarig för ledarutveckling

019-760 14 02
070-719 97 67

Örebro län