Hoppa till huvudinnehåll

Konflikthantering

människor i mörker

Konflikthantering är något vi tränar hela livet och de flesta konflikter klarar vi av att lösa. Ibland fastnar vi dock i konflikter och behöver spegla oss i andras erfarenheter för att komma vidare. Vi erbjuder kurser, studiecirklar, workshops och material om konflikthantering, fred och ickevåld.

Ett av Bildas uppdrag som studieförbund är att ge dig redskap för att förändra ditt liv och påverka samhället- och världen du lever i. Att ha kunskap om konflikter och verktyg för konflikthantering är ett sätt att bli tryggare i ditt samtal med andra. Vi behöver varandra för att se och belysa olika sidor av en situation eller en människa.

För dig som vill växa och mogna som människa i mötet med andra erbjuder Bilda studiecirklar i konflikthantering. Till din hjälp finns teorihäftet ”Konflikthantering” av Johan Ydrén, samt Bildas egna handledning för studiecirkel i konflikthantering. 

Materialet kan du beställa via ditt närmaste Bildakontor.

Samverkan 

Bilda är medlem i Forum för konstruktiv konflikthantering. De erbjuder även seminarier några gånger per år. Seminarierna är gratis att delta i för dig som är engagerad i Bilda. Läs mer på forumets hemsida. 

Bilda samverkar också med flera av våra medlemsorganisationer, andra samverkanspartners och enskilda utbildare. Tillsammans med Kristna fredsrörelsen erbjuder vi bland annat utbildningar för Ickevåldsutbildare, föreläsningar och workshops. Läs mer på Kristna freds webbplats.