Hoppa till huvudinnehåll

Samhälle

ett par på landet

Vårt samhälle består av en mångfald av kulturer och traditioner. Vi lever både som unika individer och som delar av grupper och sammanhang. Vi möts med våra erfarenheter, behov och intressen, med värdefulla och olika perspektiv på vad det är att vara människa. Vi delar uppdraget som samhällsmedborgare att bygga och utveckla ett demokratiskt och hållbart samhälle för alla.

snart är det val i Sverige

Vilken värld vill du leva i?

Snart är det val i Sverige. Det sker i en tid då demokratin hamnat i kläm och mänskliga rättigheter hotas världen över. I en tid då det blir allt farligare att stå upp för allas lika värde.

Sprid värmen

Sprid värmen

På många plan blåser kalla vindar i vårt land idag. Vi som studieförbund vill försöka samla goda krafter mot detta och startar därför hantverksprojektet Sprid värmen. Tillsammans kan vi göra skillnad. Vill du vara med?

#ViMåstePrata

#ViMåstePrata

Projektet #ViMåstePrata vill värna vår hotade demokrati och verka för tolerans genom möten, samtal och dialog.

Träna civilkurage

Träna civilkurage

Har du någon gång tänkt att du borde sagt eller reagerat på något som varit orättvist, men hindrat dig själv? Läs mer om hur du kan träna civilkurage här.

Hur nära är för nära? - Ett folkbildningsprojekt om våld i nära relationer

Hur nära är för nära?

När relationer går fel kan det sluta illa. Ibland med fysiskt och psykiskt våld. Våld i nära relationer är ett problem som finns i alla sammanhang i samhället, också inom våra församlingar.

Konflikthantering

Konflikthantering

Konflikthantering är något vi tränar hela livet och de flesta konflikter klarar vi av att lösa. Ibland fastnar vi dock. Vi erbjuder kurser, studiecirklar, workshops och material om konflikthantering, fred och ickevåld.

MOD - Mångfald och Dialog

Alla har rätt till en egen identitet - och att forma och uttrycka den. MOD, Mångfald och Dialog, ger dig möjlighet att själv - och tillsammans med andra - arbeta för att motverka fördomar och diskriminering i samhället.

Partiledarsamtal i Brittas vardagsrum

Inför valet samtalar Britta Hermansson och Robert Eriksson med ledarna för samtliga riksdagspartier om politiken och om människan bakom den. Samtalen publiceras som specialavsnitt av podden Brittas vardagsrum.

RESPONSIVE CONTENT