Hoppa till huvudinnehåll

Material och metoder för samhälle och mångfald

två personer som talar

Bilda tar fram material, metoder och böcker som stöd och inspiration för ledare och grupper. Här har vi samlat material för dig som är intresserad av området samhälle och mångfald.

Makten över meningen

Demokrati är ett begrepp som gäckar den som söker bestämda svar – men utmanar och inspirerar den som istället söker de intressanta och utvecklande frågorna. Makten över meningen är ett av resultaten av arbetet i Bildas demokratiprojekt.

En programkväll om klimat och hållbarhet

Det här häftet är tänkt som en hjälp och inspiration för dig som är ledare och vill skapa en programkväll kring klimatfrågan.

olikheter omslag

Olikheter - en tillgång i praktiken

Flera idé- och livsvärldar möts i Bilda. När målet är att vara mer än ett serviceorgan utmanas både demokratin och samlevnaden. Med idéskriften Olikheter - en tillgång i praktiken vill vi dela med oss av möten, tankar och lärdom ur Bildas praktik.

is daesh

IS/Daesh - några perspektiv

Islamiska staten, IS, eller Daesh, gör anspråk på att vara den sanna företrädaren för islam, med en strävan att inrätta ett nytt kalifat. Boken innehåller föredrag från en konferens på Teologiska högskolan som hölls 2015.

sverige sverige fosterland

Sverige, Sverige fosterland

En antologi om nationalismen, kyrkan och samhället.

värdighet här omslag

Värdighet här, förändring där

Ett samtalsmaterial om utsatta EU-medborgare.

Studieguide till RPGs policyprogram för samhällsfrågor

Som stöd för att samtala i grupper om RPG:s policyprogram har Bilda tagit fram en enkel studieguide med förslag på samtalsfrågor och övningar.