Hoppa till huvudinnehåll

Familjekompis

Familjekompis

Är du nyfiken på andra människor? Vill du lära känna etablerade svenskar eller nya svenskar? Genom Familjekompis har du och din familj chansen till just det. Passa på att få nya kontakter med människor från en annan kultur än du. Gör roliga saker tillsammans och kanske blir det början till en ny kompisrelation.

Vad är Familjekompis?

Familjekompis ger nya svenska och etablerade svenska familjer chansen att lära känna varandra. Allt görs på ett enkelt sätt som passar er och på lika villkor.

Hur fungerar det?

  • Familjerna, som kan se helt olika ut, matchas ihop utifrån de uppgifter som lämnats in. Målet är till exempel att de barnfamiljer som medverkar ska ha barn i ungefär samma ålder.
     
  • Ingen är fadder åt någon annan - familjerna träffas på lika villkor och lär känna varandra.
     
  • Bilda bjuder in till en första träff med middag, vilket tar cirka 2 timmar, därefter träffas familjerna vid ytterligare två tillfällen.

Om projektet:

Projektet är en del av Bildas arbete med integrering där uppdraget här är att bidra till meningsfulla relationer mellan nya svenskar och etablerade svenskar och öka förståelsen för varandra. Man skapar framför allt förutsättningar för vänskapsrelationer men även för kunskap i svenska, det svenska samhället och främjar deltagandet i samhällslivet. Deltagandet sker på lika villkor för alla deltagare, vuxna och barn.

Projektet är unikt, idag finns inget projekt där man stimulerar familjer att mötas. Sedan starten i januari 2018 har över 20 familjer träffats genom familjekompis.