Hoppa till huvudinnehåll

Föreläsningsturné om fenomenet prepping

 Föreläsning om prepping: Att hoppas på det bästa men förbereda sig för det värsta

Varför har bondförnuft blivit livsviktigt och varför vill du hellre ha Håkan Hellström än Rambo som sällskap under en kris? Författaren Anna-Maria Stawreberg har svaren. Nu åker hon ut på Bildaturné med sin inspirerande föreläsning om fenomenet prepping. 

Det finns en grupp människor som övar sig i att vara förberedda på olika sorters katastrofer: prepparna. De bunkrar färskvatten och konserver, flyttar ut på landet till hus med egen brunn, och blir mer och mer självförsörjande på sin odling. I Anna-Marias bok Prepping: Att hoppas på det bästa men förbereda sig för det värsta får läsaren möta ett antal svenska preppare som delar med sig av hur de går till väga för att vara förberedda vid alla typer av katastrofer. Men boken är också en praktisk handbok med en mängd värdefulla tips på hur man överlever, håller värmen, lagrar vatten eller klarar sig mentalt i en kris.

Kommande föreläsningar

Vill du läsa boken och prata prepping med fler?

Starta en studiecirkel hos oss! Vi erbjuder boken och kommande föreläsning som samtalsunderlag, och hjälper med lokal eller annat praktiskt. Anmäl dig själv om du önskar att vi matchar ihop dig med andra intresserade, eller anmäl en grupp.

Läs mer >>