Hoppa till huvudinnehåll

Möt Bilda på bokmässan

Bilda på Bokmässan

Den 28 september–1 oktober är det åter dags för den stora Bokmässan i Göteborg. I år är huvudtemat Bildning. Som vanligt finns Bilda med i en bra placerad monter och som medarrangör till en rad seminarier, bland annat med Anita Goldman, Tomas Sjödin, Owe Wikström, Merete Mazzarella, Per Hagman och Joel Halldorf.

Bok & Biblioteksmässan, eller Bokmässan kort och gott, är en gigantisk mötesplats för alla som är intresserade av kultur i allmänhet och litteratur i synnerhet, som brukar samla drygt 100 000 besökare under sina fyra dagar. I år är huvudtemat Bildning.

Förutom ett stort utbud av böcker och möten med författare – villiga till signering och en pratstund – anordnas en rad seminarier kring aktuella ämnen, de flesta med anknytning till nyutkomna böcker. Bredden på samtal är stor, men mycket handlar om samhälle, kultur och existentiella frågor; i skärningspunkten mellan det personliga och det allmängiltiga.

Studieförbundet Bilda hittar du i år, liksom de senaste åren, i monter G01:12 – på andra våningen, mitt emot Se människan-scenen och med närhet till Internationella torget. Varmt välkommen att besöka oss där – för att prata bildning, kultur, samhällsfrågor och annat som intresserar dig.

Bilda har de senaste åren arbetat upp ett gott samarbete såväl med Bokmässan som med olika förlag och organisationer kring seminarier och samtal. I år är vi inblandade i mellan 12 – 15 seminarier. Information om dessa kommer att läggas ut här i augusti!

Läs mer om Bokmässan på www.bokmassan.se

Anita Goldman
Anita Goldman

 

Owe Wikström
Owe Wikström

 

Merete Mazzarella
Merete Mazzarella

 

Joel Halldorf
Joel Halldorf