Hoppa till huvudinnehåll

Material och metoder för Mellanöstern

Damaskusporten

Här hittar du böcker och annat material med fokus på Israel och Palestina, och andra frågor med Jerusalem som utsiktspunkt, som Bilda varit med om att producera. Vi kan också ge tips om annan litteratur om Mellanöstern som lämpar sig för en studiecirkel.

Läs mer om Bildas Mellanösternarbete och studiecentret i Jerusalem här.

där berättelser möts omslag

Där berättelser möts

Swedish Christian Study Centre 25 år.
Mer info inom kort

in times of genocide omslag

In Times of Genocide

2015 var det hundra år sedan det armeniska folkmordet och syrianska Seyfo i det Ottomanska riket. I denna bok finns föreläsningarna från konferensen in Times of Genocide 1915–2015.

ett sanningens ögonblick

Ett sanningens ögonblick

Karios Palestina är ett budskap som riktar sig inåt, till de kristna som lever på de av Israel ockuperade palestinska områdena.

Med vilken rätt?

En skrift om Israels ockupation, mänskliga rättigheter och krigets lagar utgiven av Diakonia, Svenska kyrkan, Sensus och Bilda

Shalom Inshallah

Boken Shalom Inshallah Judar, kristna och muslimer sida vid sida erbjuder möten med människor i Israel och Palestina. Genom bilder och personliga porträtt ger boken röst åt judar, kristna och muslimer som aktivt vill utveckla olika sätt att leva tillsammans i vardagen under mer värdiga former än vad situationen egentligen inbjuder till.

Studiehandledning Mellanöstern

En studiehandledning för studiecirklar om Israel och Palestina.