Hoppa till huvudinnehåll

Studieresa till Israel och Palestina med möjlighet att delta i Betlehem Maraton

kollage av bilder från Israel och Palestina

Följ med oss på studieresa till Israel och Palestina. Vi kommer att möta människor med olika bakgrund, familjer som driver ekologiska dadelprojekt, beduiner i Jordandalen, laga mat tillsammans med kvinnor i Betlehem och mycket mer. Vill du delta i Betlehem Maraton är detta ett perfekt tillfälle! Promenader, goda måltider och fri tid för utflykter eller begrundan och återhämtning får vi också tid med.

Resan

Vi bor i Jaffa, Sebastiya, Jeriko, Jerusalem och i Betlehem. Vi kommer att möta människor med olika bakgrund och träffa organisationer. Vi vandrar i bergen runt Nablus och med beduiner i Jordandalen, träffar en familj som driver ett ekologiskt dadelprojekt, besöker arkelogiska platser i Sebastiya, Jeriko och Jerusalem och lagar mat tillsammans med kvinnor i ett flyktingläger i Betlehem och mycket mer.

Vi besöker också heliga platser som är viktiga för judendom, kristendom och islam.

 

Betlehem maraton

Du har möjlighet att delta i Betlehem maraton den 22 mars, 42, 21, 10 eller 5 km (anmälningsavgiften tillkommer). Du kan också gå eller vara åskådare.

 

Möte med människor

Vi möter människor som lever i ett konfliktområde och får höra hur ockupationen påverkar både israeler och palestinier och vi möter människor som försöker bygga broar mellan folken.

Försäkring

Som deltagare i en studieresa med Bilda är du försäkrad via vår försäkring hos ERV. Försäkringen gäller såväl i Israel som på Västbanken. Försäkringen innefattar inte avbokningsskydd. Önskar du avbokningsskydd, kontakta ditt försäkringsbolag, eller ERV som kan erbjuda detta. Observera att avbokningsskydd som regel ska tecknas i samband med bokning av resan.

Inför resan

Inför studieresan har vi en studiecirkel på nätet med 6 träffar före och en efter. Vi diskuterar förväntningar och läser boken ”Mellan krig och fred” (Studentlitteratur) samt aktuella artiklar.

Pris

Studieresan kostar 16.000 kr. (Anmälningsavgfit till Betlehem Maraton betalas separat.) I priset ingår flygresa t or Arlanda – Tel Aviv, transporter i Israel och Palestina, inträden, halvpension med del i dubbel-/trippelrum. Önskas enkelrum tillkommer 2000 kr. Max antal deltagare 15.

Är du aktiv, registrerad ledare i Bildas verksamhet och inte varit i Mellanöstern på en Bilda-resa de senaste tio åren har du möjlighet att söka ett bidrag för din resa från den Bilda-region där du bor. Villkoren kan se olika ut i olika regioner.

Bildas studiecenter i Jerusalem

För alla Bildas studiegrupper finns Studieförbundet Bildas studiecenter i Jerusalem, Swedish Christian Study Centre, SCSC, som en resurs, med svensk och lokal personal. På centret finns möjligheter att mötas som grupp och reflektera över intryck, söka information via biblioteket och det omfattande adressregistret till olika organisationer.  Även när gruppen inte befinner sig i Jerusalem fungerar SCSC som en resurs.

Läs mer om SCSC här.

För mer information

Bosse Hellström, resepedagog

globokalmar@gmail.com

0706-180420

 

Eva Danielsson, resepedagog och konsulent på Bilda

eva.danielsson@bilda.nu

0480-43 20 22


Anmälan och villkor

Anmälningsavgift

Anmälan görs via knappen "Till intresseanmälan" ovan, senast den 7 januari 2019. Efter att du har fått besked att du blivit antagen för resan betalar du en anmälningsavgift på 2.000 kr mot faktura från Bilda. Med denna avgift bekräftar du anmälningsvillkoren nedan. Du har alltid minst 14 dagar på dig att betala anmälningsavgiften. Anmälningsavgiften betalas inte tillbaka vid återbud som sker efter att tiden för ångerrätt (14 dagar) passerat. (Se nedan.)

 

Ångerrätt

Enligt distans- och hemförsäljningslagen har du rätt att ångra dig och avboka din anmälan genom att meddela oss inom 14 dagar. Tiden räknas från det att vi bekräftat din anmälan. Om du anmäler dig via webben utgörs bekräftelsen av ett e-postmeddelande med bekräftelse. Om du anmäler dig via telefon får du en muntlig bekräftelse i samband med telefonsamtalet.

Du nyttjar din ångerrätt genom att meddela oss per post eller e-post. Meddelande kan även lämnas muntligt. Du har då rätt att återfå hela avgiften. Återbetalning ska ske inom 30 dagar.

Slutbetalning och regler för avbokning:

Slutbetalning av deltagaravgiften sker mot faktura cirka en månad före avresan.

 

Lämnar du återbud

- 60 dagar före avresan kommer Bilda fakturera dig 30 procent av resans pris för att täcka kostnad för bokad flygbiljett. Lämnar du återbud 35 före avresan kommer Bilda fakturera dig 60 procent av resans kostnad för att täcka kostnad för bokad flygbiljett och boende. Lämnar du återbud senare än 35 dagar före avresan kommer Bilda fakturera/behålla 90 procent av resans pris.

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

 

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor.
Företag(en) Studieförbundet Bilda kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

 

Dessutom har företag(en)Studieförbundet Bilda enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

 

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302 hittar du på denna sida.

kammarkollegiet

EXPAND

Tema

Till Israel och Palestina, med Betlehem Maraton

Datum

14 - 25 mars 2019

Pris

16.000 SEK

Sista ansökningsdag

7 januari 2019