Hoppa till huvudinnehåll

Skrivarkurs med Anita Goldman (fulltecknad)

Skrivarkurs med Anita Goldman i Jerusalem

I berättelsernas huvudstad berättar vi våra liv och vårt möte med Staden.

Just nu är skrivarkursen fulltecknad och vi har flera på reservlistan.

För närvarande tar vi därför inte emot några fler intresseanmälningar. Om du ändå önskar anmäla ditt intresse, för denna eller kommande skrivarkurser med Anita Goldman, skriv till magnus.stenberg@bilda.nu

 

 

Skrivarkurs 3 – 10 mars

Författaren Anita Goldman och Studieförbundet Bilda inbjuder tillsammans till skrivarkurser i den vackra bergsbyn Ein Karem i Jerusalem. Ein Karem är Johannes Döparens födelseby, i dag en del av Jerusalems stad, belägen på vägen till Betlehem.
 

Berättelsernas huvudstad

Jerusalem ses inte bara som huvudstad av två folk och som helig i tre stora religioner.  Den är också en stad  fylld av berättelser, alltifrån de bibliska till berättelserna om alla de som sökt sig till staden, krigat, älskat,  skrivit, profeterat.

Vi får under veckan bekanta oss med några av dessa berättelser och möta människor som lever i staden idag och berättar för oss om sina liv, skrivande och ansträngningar att skapa nya, kreativa och mer fredliga berättelser. Men vi hinner också med att  under våra skrivarverkstäder syna våra egna livsberättelser och finna  verktyg att uttrycka dem i skrift och dela med varandra.

Kursen ger möjlighet till enskilt skivande och samtal i grupp kring språket, vårt tema och vår lust att uttrycka oss skriftligt. Förutom det kommer skrivarkursen att erbjuda guidade turer i Ein Karem, Jerusalem och i Betlehem.

Promenader, goda måltider och fri tid för utflykter eller begrundan och återhämtning får vi också tid med.

  Kursen vänder sig till dig...

  • som längtar efter att skriva, men inte vågat eller vetat hur du skall börja
  • som vill utveckla tekniker och finna redskap för att komma i kontakt med din inre röst
  • som vill fördjupa din kunskap om och förståelse av de bibliska berättelserna
  • som vill få hjälp att börja läsa och förhålla dig till Bibeln, den kanske mest inflytelserika texten i vår kulturkrets
  • som vill besöka Jerusalem och det Heliga Landet på ett annorlunda, kreativt och säkert vis
  • som vill njuta av vackra omgivningar, goda samtal, möten och kreativitet.

  Boende

  Vi bor i enskilda rum på gästhemmet till det mycket vackra klostret Notre Dame de Zion i Ein Karem, med fantastisk utsikt över de terrasserade bergen och dalgången, med vackra trädgårdar och den speciella stämning som bara ett kloster kan ge.

  Alla deltagare får eget rum, inkl eget badrum, och frukost är inkluderat. Varje dag äter vi antingen lunch eller middag tillsammans, beroende av programmet.

  Ein Karem

  Ein Karem (namnet betyder Vingårdskällan) är Johannes Döparens födelseby, idag en del av Jerusalems stad, belägen i dess västra del och på vägen till Betlehem. I byn finns förutom Johannes Döparens Födelsekyrka också Visitationskyrkan (där Johannes Döparens mor Elisabeth mötte Jungfru Maria) och även en lång rad kristna institutioner och kloster. I Ein Karem möter en bibliskt vacker natur med mandel-, fikon- citron- och olivträd på de terrasserade bergen, med underbara promenadvägar och idag även ett livligt restaurangliv. Bussresan till Jerusalems centrum tar 15 minuter.

  ein karem

  Kursledning, antal deltagare med mera

  Skrivarkurserna leds av Anita Goldman. För de praktiska arrangemangen under resan ansvarar Thomas Magnusson som är en erfaren resepedagog inom Bilda. Antalet deltagare per kurs är 11 personer. Kursformatet tillåter inte feedback och stöd för den enskilda texten.

  Försäkring

  Som deltagare i en studieresa med Bilda är du försäkrad via vår försäkring hos ERV. Försäkringen gäller såväl i Israel som på Västbanken. Försäkringen innefattar inte avbokningsskydd. Önskar du avbokningsskydd, kontakta ditt försäkringsbolag, eller ERV som kan erbjuda detta. Observera att avbokningsskydd som regel ska tecknas i samband med bokning av resan.

  Förberedelser

  Skrivarkursen förbereds genom en obligatorisk studiecirkel på internet som inleds ungefär två månader innan avresa. I cirkeln uppmärksammar vi sådant som Israels och Palestinas historia och judisk och arabisk kultur.

  Pris

  Skrivarkursen kostar 17.750 kr. I priset ingår flygresa tur och retur Arlanda – Tel Aviv, transporter i Israel och Palestina, inträden, halvpension med enkelrum.

  Är du aktiv, registrerad ledare i Bildas verksamhet och inte varit i Mellanöstern på en Bilda-resa de senaste tio åren har du möjlighet att söka ett bidrag för din resa från den Bilda-region där du bor. Villkoren kan se olika ut i olika regioner.

  Bildas studiecenter i Jerusalem

  För alla Bildas studiegrupper finns Studieförbundet Bildas studiecenter i Jerusalem, Swedish Christian Study Centre, SCSC, som en resurs, med svensk och lokal personal. På centret finns möjligheter att mötas som grupp och reflektera över intryck, söka information via biblioteket och det omfattande adressregistret till olika organisationer.  Även när gruppen inte befinner sig i Jerusalem fungerar SCSC som en resurs.

  Läs mer om SCSC här.


  Anmälan och villkor

  Anmälningsavgift

  Anmälan görs via knappen "Till intresseanmälan" ovan, senast den 28 november 2018. Efter att du har fått besked att du blivit antagen för resan betalar du en anmälningsavgift på 2.000 kr mot faktura från Bilda. Med denna avgift bekräftar du anmälningsvillkoren nedan. Du har alltid minst 14 dagar på dig att betala anmälningsavgiften. Anmälningsavgiften betalas inte tillbaka vid återbud som sker efter att tiden för ångerrätt (14 dagar) passerat. (Se nedan.)

   

  Ångerrätt

  Enligt distans- och hemförsäljningslagen har du rätt att ångra dig och avboka din anmälan genom att meddela oss inom 14 dagar. Tiden räknas från det att vi bekräftat din anmälan. Om du anmäler dig via webben utgörs bekräftelsen av ett e-postmeddelande med bekräftelse. Om du anmäler dig via telefon får du en muntlig bekräftelse i samband med telefonsamtalet.

  Du nyttjar din ångerrätt genom att meddela oss per post eller e-post. Meddelande kan även lämnas muntligt. Du har då rätt att återfå hela avgiften. Återbetalning ska ske inom 30 dagar.

  Slutbetalning och regler för avbokning:

  Slutbetalning av deltagaravgiften sker mot faktura cirka en månad före avresan.

   

  Lämnar du återbud

  - 60 dagar före avresan kommer Bilda fakturera dig 30 procent av resans pris för att täcka kostnad för bokad flygbiljett. Lämnar du återbud 35 före avresan kommer Bilda fakturera dig 60 procent av resans kostnad för att täcka kostnad för bokad flygbiljett och boende. Lämnar du återbud senare än 35 dagar före avresan kommer Bilda fakturera/behålla 90 procent av resans pris.

  De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

   

  Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor.
  Företag(en) Studieförbundet Bilda kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

   

  Dessutom har företag(en)Studieförbundet Bilda enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

   

  Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302 hittar du på denna sida.

  EXPAND

  kammarkollegiet

  Tema

  I berättelsernas huvudstad

  Datum

  3 - 10 mars 2019

  Pris

  17.750 SEK

  Sista ansökningsdag

  1 december 2018