Hoppa till huvudinnehåll

Pilgrimsvandring 4 – 11 november 2018

pilgrimsvandring från Nasaret

Studieförbundet Bilda arrangerar ännu en populär pilgrimsvandring från Nasaret till Betlehem mellan 4 - 11 november 2018.

Vandra från Nasaret till Betlehem

Vi startar i Bebådelsekyrkan i Nasaret och når en vecka senare Födelsekyrkan i Betlehem. Däremellan har vi vandrat utmed vandringsleden Nativity Trail, den sträcka som Maria och Josef kan ha vandrat, genom frodigt odlingslandskap, i djupa raviner och över torraste öken. Under vägen passerar vi några av den kristna kyrkans äldsta kloster, ännu i bruk, och möter människor i byar, flyktingläger och beduinläger.

Av den totala sträckan på ca 140 km vandrar vi ca 90 km under sex vandringsdagar. Under vandringen möter vi den bibliska berättelsen som vävs samman med den kristna kyrkans historia i området, liksom med dagens komplicerade politiska och religiösa situation som också kan påverka vandringens sträckning på kort varsel. När vi vandrar bär vi enbart dagens matsäck och extrakläder, medan packningen transporteras med bil.

Resan vänder sig till dig som

• vill möta Gud, människor och natur i det heliga landet på marknivå,

• är en van vandrare med erfarenhet från flerdagsvandringar i kuperad terräng.

 

Resepedagog, pastor och guider

Resan leds av Elisabeth Lindgren, bildningssamordnare i Equmeniakyrkan, erfaren resepedagog och van vandrare. Pilgrimspastor är Ulf Schöier, pastor i Equmeniakyrkan och erfaren vandrare. Även lokal professionell vandringsledare deltar under vandringen.

resepedagoger

Program och boende

Vi vandrar i sex dagar med dagsetapper upp till 20 km. Under vandringen möter vi olika miljöer och levnadsvillkor vilket på ett naturligt sätt inbjuder till samtal och reflektion. Vi bor varierat, vissa nätter på bekväma hotell, några i privata hem, andra nästan under bar himmel. Varje dag samlas vi till ett enkelt nattvardsfirande.

I resan ingår

  • Flygbiljett (tur och retur) från Stockholm Arlanda,
  • Mat och boende (exkl vatten och frukt under vandringen),
  • Reseförsäkring,
  • Svensk reseledare och lokal guide,
  • Lokala transporter.

Ingår ej: resor till och från Arlanda

 

Datum

4 - 11 november 2018

Antal deltagare

17 personer, varav två svenska ledare och en lokal guide.

Sista anmälningsdag

15 september 2018

Avgift

Avgiften är 17.900 kr.
Efter att du fått besked att du blivit antagen till resan betalar du en anmälningsavgift på 2000 kr mot faktura från Bilda.

 


 

Förberedelser

Vi förbereder oss inför resan till Israel och Palestina genom en obligatorisk nätbaserad studiecirkel och egna vandringar.       

Föreläsning med Elisabeth Lindgren

Kom och lyssna på resepedagog Elisabeth Lindgren som berättar och visar bilder från sina pilgrimsvandringar. Det blir en kväll som spänner mellan det praktiska och livet under ytan i det som händer när man vandrar sträckan Josef och Maria en gång gick.  

Plats: Tjelvarkyrkan , Visby

Mer information om föreläsningen här.


Anmälan och villkor

Anmälan sker via e-post till magnus.stenberg@bilda.nu.

Anmäl dig snarast möjligt. ”Först till kvarn”. Sista anmälningsdag 15 september 2018.

Efter att du fått besked att du blivit antagen till resan betalar du en anmälningsavgift på 2000 kr mot faktura från Bilda.

Slutbetalning av deltagaravgiften sker mot faktura cirka 1 månad före avresan. Lämnar du återbud betalas deltagaravgiften inte tillbaka. Bildas reseförsäkring ger försäkringsksydd under resan, men innefattar inte avbokningsskydd. Hör med ditt försäkringsbolag om du önskar avbokningsskydd.

EXPAND

Datum

4 - 11 november 2018

Avgift

17.900 kr

Sista anmälningsdag

15 september 2018