Hoppa till huvudinnehåll

Material och metoder för ledarutveckling

Grupp som leder varandra

Bilda tar fram material, metoder och böcker som stöd och inspiration för ledare och grupper. Här har vi samlat material för dig som är vill utveckla dig som ledare.

Frigörande äventyr – att finna sig i världen

Pedagogik är en konst. Detta är några pedagogers historia om hur det som de kallar för utepedagogik växte fram och blev till det som det är idag. Boken vill inspirera läsaren till egna pedagogiska äventyr, för mänsklig frigörelse och utveckling.

bokcirkel - en samtalsmodell

Bokcirkel - en samtalsmodell

Det finns många anledningar att starta en bokcirkel. Förutom det givna skälet att samtala kring böcker, kan också det sociala, mötet med nya och gamla vänner, stå i centrum. I vår Samtalsmodell för bokcirkel får du några enkla råd kring vad ni bör tänka på och hur träffarna kan gå till.

samtalsmodell för studiecirkel

Samtalsmodell för studiecirkel

Ibland är det inte helt enkelt att börja samtala - det kan ta tid innan man känner trygghet i gruppen. Vår samtalsmodell skapar rum för eftertanke och reflektion.

Ingen växer utan möten

Vi lever i ett kunskapssamhälle. Men det betyder inte att kunskapens innebörder är självklara. Bildningstraditionen sätter in kunskapen i ett större sammanhang, i ett större projekt. I den här idéskriften har vi samlat några idéer och tankar kring kunskap och bildning.

ledarlådan

Bildas ledarlåda

Vill du ha pedagogiska verktyg för få igång samtal och funderingar i din studiecirkel, ledarutbildning, personalsamling eller styrelsemöten? Vår ledarlåda är tänkt att ge dig glädje och inspiration i ditt ledarskap.

more than one story

More than one story

More than one story är ett kortspel utvecklat för att bygga broar mellan människor i alla åldrar, från alla bakgrunder och kulturer.

Snacka om att göra skillnad

Samtalskort om civilkurage, fördomar, demokrati och mänskliga rättigheter. De fungerar som en start för ett samtal för alla åldrar från tonår och uppåt