Hoppa till huvudinnehåll

Musikschlaget

Soy - Musikschlaget

Den 11 november 2017 går för sjunde gången Musikschlagets final av stapeln på restaurang Aveny i Sundsvall. Tävlingen arrangeras av musiker med funktionsnedsättningar för musiker med funktionsnedsättningar.

De tio tävlande bidragen kommer från hela Sverige. För att komma med till Musikschlaget måste man vara med i någon av de regionala deltävlingar som kommer att arrangeras av Studieförbundet Bilda under april – maj månader 2017.

Naturligtvis blir finalen en kväll fylld av glitter och glamour – precis som det ska vara när det är melodifestival.

Man kan medverka som band eller soloartist, med eget material eller covers. Anmälan görs här på hemsidan,  Fyll i formuläret och bifoga en demo, helst i form av en videoinspelning.

Filmen måste inte vara av proffskvalité, det fungerar med en enklare inspelning. Man ska även skriva några rader om sig själv eller bandet, till exempel hur länge man spelat eller vilka förebilder man har.

Sponsorer

(Mer info inom kort)

Jurykriterier

Musikschlaget är öppen för musik av alla genrer och bedöms enligt följande kriterier. All bedömning skall ställas i relation till olika genrers och stilars förutsättningar.

1. Musikalitet, 1-5 poäng
Här bedömer juryn det musikaliska materialet och hur det framförs. Till exempel hur man hanterar sina instrument och hur man spelar tillsammans med varandra.

2. Orginalitet, 1-5 poäng
Här bedömer juryn originalitet, sound och personlig tolkning, oberoende av om man framför eget material eller andras musik.

3. Helhetsintryck, 1-10 poäng
Här bedömer juryn hur musiker/grupp lyckas med att nå ut till och beröra publiken. Här bedömer juryn om framträdandet är välrepeterat och väl förberett. Även spontanitet, spelglädje och utstrålning.

Tävlingens historia

2006 deltog kooperativet Maitraiders i en Internationell melodifestival i Atén. Då föddes en idé om att arrangera en liknande musiktävling i Sverige. I höst arrangeras det fjärde Musikschlaget av Maitraiders och Studieförbundet Bilda.

Kooperativet Maitraiders musikservice är en arbetsplats belägen i centrala Sundsvall, där 7 st killar och två tjejer har sin dagliga sysselsättning. Samtliga med beslut om insats enligt LSS. Gruppen driver kooperativet själva men under handledning. Verksamheten består av att i olika former och i olika uppdrag arbeta med musik.

Maitraiders är först och främst ett rock/dans band,
Men driver även ett replokalshus i samarbete med Studieförbundet Bilda.

Bilder från Musikschlaget 2015

jim daniel
Jim Daniel
Fanny Larsson
Fanny Larsson

 

friends and neighbours
Friends and Neighbours
Monica Nyberg
Monica Nyberg

 

mr mkoma
Mr Mkoma

Deltävlingar

Uppsala 20/4

Linköping 22/4

Umeå 22/4

Stockholm 29/4

Växjö 6/5

Östersund 27/5

Malmö 21/5

Örebro T.B.A