Hoppa till huvudinnehåll

Musikschlaget

Musikschlaget logo

Musikschlaget är en melodifestival som arrangeras av musiker med funktionsvariationer för musiker med funktionsvariationer. På deltävlingar som arrangeras runt om i landet tävlar massor av bidrag om en plats till den stora finalen i Sundsvall där finalister från hela landet möts.

I Musikschlaget kan du medverka som band eller soloartist, med eget material eller covers. Anmäl dig till deltävlingarna senast 1 april 2018.

Jurykriterier

Musikschlaget är öppen för musik av alla genrer och bedöms enligt följande kriterier. All bedömning skall ställas i relation till olika genrers och stilars förutsättningar.

1. Musikalitet, 1-5 poäng
Här bedömer juryn det musikaliska materialet och hur det framförs. Till exempel hur man hanterar sina instrument och hur man spelar tillsammans med varandra.

2. Orginalitet, 1-5 poäng
Här bedömer juryn originalitet, sound och personlig tolkning, oberoende av om man framför eget material eller andras musik.

3. Helhetsintryck, 1-10 poäng
Här bedömer juryn hur musiker/grupp lyckas med att nå ut till och beröra publiken. Här bedömer juryn om framträdandet är välrepeterat och väl förberett. Även spontanitet, spelglädje och utstrålning.

Tävlingens historia

2006 deltog kooperativet Maitraiders i en Internationell melodifestival i Atén. Då föddes en idé om att arrangera en liknande musiktävling i Sverige. I höst arrangeras det fjärde Musikschlaget av Maitraiders och Studieförbundet Bilda.

Kooperativet Maitraiders musikservice är en arbetsplats belägen i centrala Sundsvall, där 7 st killar och två tjejer har sin dagliga sysselsättning. Samtliga med beslut om insats enligt LSS. Gruppen driver kooperativet själva men under handledning. Verksamheten består av att i olika former och i olika uppdrag arbeta med musik.

Maitraiders är först och främst ett rock/dans band och driver även ett replokalshus i samarbete med Studieförbundet Bilda.

Sponsorer

(Mer info inom kort)

Deltävlingar 2018 (preliminärt)

  • Västerås 14/4
  • Stockholm 21/4
  • Umeå 21/4 Köp biljett >>
  • Linköping 28/4
  • Lund 29/4
  • Göteborg 29/4
  • Karlshamn 5/5
  • Bräcke 2/6