Hoppa till huvudinnehåll

Musikschlaget

musikschlaget logo

Musikschlaget är en melodifestival för musiker med funktionsnedsättningar. På deltävlingar som arrangeras runt om i landet tävlar massor av bidrag om en plats till den stora finalen i Sundsvall där finalister från hela landet möts. I Musikschlaget kan du medverka som band eller soloartist, med eget material eller covers.

Efter att åtta rafflande deltävlingar genomförts runt om i Sverige är det dags för riksfinal av Musikschlaget. Tio bidrag, från hela Sverige gör då upp om det åtråvärda vandringspriset. Vi utlovar stora känslor och dramatik i en show som knappast kommer att lämna någon oberörd. 

Välkommen till finalen i Sundsvall den 9 november 2019!

Jurykriterier

Musikschlaget är öppen för musik av alla genrer och bedöms enligt följande kriterier. All bedömning skall ställas i relation till olika genrers och stilars förutsättningar.

1. Musikalitet, 1-5 poäng
Här bedömer juryn det musikaliska materialet och hur det framförs. Till exempel hur man hanterar sina instrument och hur man spelar tillsammans med varandra.

2. Orginalitet, 1-5 poäng
Här bedömer juryn originalitet, sound och personlig tolkning, oberoende av om man framför eget material eller andras musik.

3. Helhetsintryck, 1-10 poäng
Här bedömer juryn hur musiker/grupp lyckas med att nå ut till och beröra publiken. Här bedömer juryn om framträdandet är välrepeterat och väl förberett. Även spontanitet, spelglädje och utstrålning.

Tävlingens historia

2006 deltog kooperativet Maitraiders i en internationell melodifestival i Atén, Grekland. Då föddes en idé om att arrangera en liknande musiktävling i Sverige. Nu arrangeras Musikschlaget varje år av Maitraiders och Studieförbundet Bilda tillsammans.

Kooperativet Maitraiders musikservice är en arbetsplats i centrala Sundsvall där killar och två tjejer har sin dagliga sysselsättning. Samtliga med beslut om insats enligt LSS. Gruppen driver kooperativet själva men under handledning. Verksamheten består av att i olika former och i olika uppdrag arbeta med musik.

Maitraiders är först och främst ett rock/dans band och driver även ett replokalshus i samarbete med Studieförbundet Bilda.

Du ser, samarbeten föder goda idéer!


 

Musikschlagets finalister 2018

Alla finalister i Musikschlaget 2018


Finalisterna som tävlade i Musikschlaget 2018
 

Artist/band

Melodi

Från ort/stad

Mr. Mkoma

Metusalem     

Umeå

Soy

What if we can make it

Sundsvall

Esters Orkester

Let’s work together

Uppsala

Ajji Jack & Black Devil

Va din tjej

Stockholm

Patrick Bunting

Wicked game 

Norrköping

Kjell Borgwall

Jag vill ha en tjej

Göteborg

Calle Doolke   

Dear Father    

Lund

Emanuel med vänner

Jag vandrar längs vägen

Lund

Rickard Söderberg

Förlandavisan

Göteborg

Fletch the man

You couldn’t see this coming

Växjö

 


Deltävlingar 2019

Orterna presenteras inom kort!