Hoppa till huvudinnehåll

Dandanat

Workshop på Dandanat

Dandanat är en resa, en festival, ett äventyr. En unik möjlighet för band och dansgrupper som har studiecirkel hos Bilda att få möta palestinska musiker och dansare.

På Dandanat paras svenska grupper ihop med palestinska grupper som övar tillsammans i workshops och sedan uppträder för och med varandra. Festivalen är också mycket mer än bara en festival där musicerandet, dansandet och kulturutbytet varvas med olika studiebesök i Israel och Palestina.

Dandanat 2019 arrangeras 12-14 september. Resan kommer äga rum 10-17 september.

 

Vilka får söka?

I år är det musik- och dansgrupper inom Bilda från regionerna Bilda Nord, Bilda Mitt och Bilda Sydöst som har möjligheten att söka till Dandanat. En grupp från varje region väljs ut att åka, sammanlagt blir det alltså tre svenska grupper. Varje grupp ses ett antal gånger innan resan för att förbereda sig. Efter resan får alla grupper möjlighet till ett speltillfälle arrangerat av Bilda i respektive region, för att dela med sig av erfarenheten. 

Vad kostar det att åka?

Deltagandet i Dandanat kostar 12 000 kr per deltagare, men tack vare stöd från Bilda betalar varje deltagare i de antagna grupperna bara 4 000 kr.

Vanliga frågor

Hur förbereder man sig inför resan?

Ert band har en studiecirkel om Israel och Palestina som läggs upp tillsammans med Bilda. Det bör vara 6 träffar med lite olika innehåll.

Är det farligt att åka till Israel och Palestina?

Ja och nej.

Bilda har arbetat med studieresor till regionen i många år, och med 25 årliga resor har vi väl upparbetade rutiner för att i möjligaste mån skapa trygghet under resan. Det innebär bland annat löpande kontakter med UD och svenska konsulatet, samt ett stort nätverk i regionen. Tackar man ja till att delta i resan får man utförlig information om hur man ska bete sig vid en eventuell krissituation. Resan förbereds med flera träffar hemma i form av en studiecirkel.

Hur är det med instrument och backline?

Vi både hyr på plats och tar med oss utrustning. Innan resan reder vi ut vem som tar med vad.

Kontaktpersoner:

Bilda Nord

Maria Sundström

Maria Sundström

Konsulent

090-14 20 05
070-327 29 51

Västerbottens län

Bilda Mitt

Bild på Jonas Jonsson

Jonas Jonsson

Konsulent

0270-628 05
073-512 22 48

Gävleborgs län

Bilda Sydöst

Bild på Fredrik Junhammar

Fredrik Junhammar

Enhetschef

036-34 21 09
0733-12 21 09

Blekinge län
Jönköpings län
Kalmar län
Kronobergs län
Östergötlands län

Dandanat 2019

Datum: 10-17 september
Pris: 4000 SEK per person.

Skicka in anmälan senast 11 mars.