Hoppa till huvudinnehåll

Dandanat

Dandanat

Dandanat är en resa, en festival, ett äventyr. En unik möjlighet för band och dansgrupper som har studiecirkel hos Bilda. I september i år är det tolfte gången som kulturfestivalen i Betlehem arrangeras. Den 13 september drar festivalen igång.

På Dandanat paras svenska grupper ihop med palestinska grupper som övar tillsammans i workshops och sedan uppträder för och med varandra. Festivalen är också mycket mer än bara en festival där musicerandet, dansandet och kulturutbytet varvas med olika studiebesök i Israel och Palestina.

Dandanat 2018 arrangeras 13 - 15 september. Resan kommer äga rum 11-18 september. 

 

Vilka får söka?

I år är det musik- och dansgrupper inom Bilda från regionerna Öst, Sydväst och Svealand som har möjligheten att söka till Dandanat. En grupp från varje region väljs ut att åka, sammanlagt blir det alltså tre svenska grupper. Varje grupp ses ett antal gånger innan resan för att förbereda sig. Efter resan får alla grupper möjlighet till ett speltillfälle arrangerat av Bilda i respektive region, för att dela med sig av erfarenheten. 

Vad kostar det att åka?

Deltagandet i Dandanat kostar 12 000 kr per deltagare, men tack vare stöd från Bilda betalar varje deltagare i de antagna grupperna bara 4 000 kr.

Vanliga frågor

Hur förbereder man sig inför resan?

Ert band har en studiecirkel om Israel och Palestina som läggs upp tillsammans med Bilda. Det bör vara 6 träffar med lite olika innehåll.

Är det farligt att åka till Israel och Palestina?

Ja och nej.

Bilda har arbetat med studieresor till regionen i många år, och med 25 årliga resor har vi väl upparbetade rutiner för att i möjligaste mån skapa trygghet under resan. Det innebär bland annat löpande kontakter med UD och svenska konsulatet, samt ett stort nätverk i regionen. Tackar man ja till att delta i resan får man utförlig information om hur man ska bete sig vid en eventuell krissituation. Resan förbereds med flera träffar hemma i form av en studiecirkel.

Hur är det med instrument och backline?

Vi både hyr på plats och tar med oss utrustning. Innan resan reder vi ut vem som tar med vad.

Kontaktpersoner:

Bilda Öst

Linda Brandemark, enhetschef på Bilda

Linda Brandemark

Enhetschef, områdesansvarig Kultur

018-474 20 51
0701-89 10 85

Bilda Sydväst

Bild Ivar Hedén-Judt

Ivar Hedén-Judt

Enhetschef Kultur och Administration

040-615 54 55
0728-57 82 93

Skåne län
Hallands län
Västra Götalands län

Bilda Svealand

Simon Ledstam

Simon Ledstam

Konsulent och teamledare kultur

019-601 53 59
073-928 85 77

Örebro län
Södermanlands län

Dandanat 2018

Datum: 13-15 september 2018.
Pris: 4000 SEK per person.

Skicka in anmälan senast 9 mars.