Hoppa till huvudinnehåll

Alla får spela - en bok om att spela i band

Det här är en bok om hur det egentligen funkar att spela i ett band. Studieförbundet Bildas bok Alla får spela bör finnas i varje replokal.
 

Alla får spela innehåller massor av handfasta tips för band som vill utvecklas. Den kom hösten 2006. Här finns inga noter, ackordsanalyser eller sångtexter. Det här är en bok om alla omtumlande saker som händer med människor som möts i grupp och försöker skapa tillsammans, för alla som förenas i en av Sveriges största folkrörelser. Förutom underhållande läsning är ”Alla får spela” också ett studiematerial med övningar som hjälper dig och ditt band att utvecklas. Alla band som repar hos oss ska ha åtminstone ett ex att bläddra i.

Vi har försökt ta upp så många saker som möjligt i boken: om att spela in i studio, om replokaler, arrangörer, spelningar, musikbranschen, journalister och publik. Ett gediget intervjumaterial ligger till grund, med några av Sveriges mest kunniga men anonyma personer: våra konsulenter. För inom studieförbunden har vi i många år stöttat band i alla faser av deras utveckling, helt utan egen vinning. Det som kallats ett svenskt musikunder har för oss varit en realitet i flera decennier.


– En liten vän på vägen i svåra stunder.

– Igenkännande nöjesläsning i lättare sammanhang.

– För den nyfikne föräldern som vill veta mer om vad ungarna hålls med i källaren.

Om boken

Författare och illustratör

Tobias Johansson

Pris

120 kronor + frakt

ISBN

91-973871-9-3