Hoppa till huvudinnehåll

Låtkursen på Ekebyholm

2019-06-23

Spela nyckelharpa och fiol dygnet runt!

For information in English, see folder for the 2019 course on the bottom of the page. 

Under fem intensiva dagar och nätter fyller vi 1600-talsslottet Ekebyholm och dess slottspark med 90 spelmän från hela världen i alla åldrar. Undervisningen sker på alla nivåer – det är allt från rena nybörjare till riksspelmän! De flesta spelar nyckelharpa, men vi har även fiolspelare.

Undervisningen sker dels i form av individuella lektioner, dels i smågrupper med olika lärare. Lektionerna sker på gehör.

På kvällarna har vi kvällskonsert, vissång och stora möjligheter att spela och dansa tillsammans.

Kursen avslutas med konsert i Rimbo kyrka.

Ekebyholms slott
Under några intensiva dagar och nätter i juni fylls Ekebyholms slott av nyckelharps- och fiolspelmän.

 

Kursen 2019

2019 års kurs äger rum den 23-27 juni på Ekebyholms slott i Rimbo. Anmälan öppnar på denna sida den 1 mars 2019, kl 12.00. Platserna fylls upp snabbt, först till kvarn gäller. 

Lärare

Lärare i år är: Sunniva Abelli, Ditte Andersson, Caroline Eriksson, David Eriksson, Saana Kujala, Peder Källman, Torbjörn Näsbom, Sigurd Sahlström, Sven-Olof Sundell, Eva Tjörnebo (vissång) och Esbjörn Hogmark ("harpdoktor").

Datum
2019-06-23
Pris
5600 SEK

Sagt om kursen

"Ekebyholmskursen är 100 % nyckelharpa, dag som natt, i undervisning, spontana jam, konserter och i mötet med alla som deltar. Det är helt enkelt omöjligt att ha annat än jäkligt kul på den här kursen!"

Josefina Paulson, lärare första gången 2012.

Mer om låtkursen på Ekebyholm

Låtkursen på Ekebyholm startade 1976 med Eric Sahlström och Gösta Sandström som lärare. Varje år utser Eric Sahlströms Minnesfond några unga spelmän i åldrarna 13–20 år till stipendiater. Förutom en kursplats på Låtkursen på Ekebyholm är det en stor ära att bli utsedd till "Sahlströmstipendiat". Många stipendiater kommer tillbaka, både som kursdeltagare och lärare.

Kontakt på Bilda

Anna Wikenius, konsulent på Bilda

Anna Wikenius

Folkmusik- och körkonsulent

08-727 18 16
0721-42 06 47

Stockholms län
Uppsala län
Gotlands län