Hoppa till huvudinnehåll

Hiphop

skivspelare

Hiphop är en global rörelse som växer och rotas i alla samhällen. Hiphopkulturens djupa spår i vardagen syns mer och mer i radio, tv och övriga delar av samhället.

Hiphop är en ständigt aktuell genre och många människor känner en stark dragningskraft till hiphop eftersom de kan identifiera sig med den och känna ett större sammanhang. Vi pratar i Bilda om KASAM - känsla av sammanhang, som är viktigt för den psykosociala aspekten, men som också ger mer motivation och empowerment till individen. Det som också gör hiphop bra är att man skall vara originell, inte som alla andra, vilket gör att det är okej att sticka ut. Hiphopen ser förbi etnicitet, religion, bakgrund som annars kan vara ett hinder.

"Det som gör hiphop bra är att man skall vara originell, inte som alla andra"

Bilda samarbetar några unika evenemang varje år; Svenska mästerskapen i breakdance, Svenska mästerskapet i beatbox och sist men inte minst, en av Sveriges största dansfestivaler i Göteborg GBG Dance festival. Vi är även ute på fritidsgårdar, skolor och andra mötesplatser där vi har workshops för att sprida gemenskap och hiphopkultur.

Chypermetodiken

Ibland använder vi oss av en metod som är unik för hiphopkulturen, Chypermetodiken. Den förklaras enklast med ett samtal mellan 3 eller flera personer där man reflekterar och lägger till saker till samtalet. Tex några rappare står i en cirkel och utbyter erfarenheter men också improviserar i stunden (freestylen). Det är detta som gör hiphopen så folkbildningsvänlig.

Lokaler dedikerade till Hiphop

studio

Bildas Hip-hop & Dansstudio Örebro

Vivalla fritidsgård
Diktargatan 25
703 70
Örebro
mixerbord och mic

Bilda Studios

Bilda Studios Malmö
Industrigatan 13B
212 14
Malmö
Fryshuset studio Bilda

Fryshuset - danslokal och hiphopstudio

Fryshuset Göteborg
Nedre Kaserngården 5
415 28
Göteborg

Fler lokaler för Hiphop och annan verksamhet

Replokaler

Lokaler för er verksamhet

Våra verksamhetslokaler, studios, replokaler och annat finns i nästan hela Sverige, och är är fyllda med både kunnig personal och riktigt bra utrustning.

RESPONSIVE CONTENT