Hoppa till huvudinnehåll

Dandanat

Dandanat

Dandanat är en resa, en festival, ett äventyr. En unik möjlighet för band och dansgrupper som har studiecirkel hos Bilda. I september i år är det tolfte gången som kulturfestivalen i Betlehem arrangeras. Ansök nu för att vara med!

På Dandanat paras svenska grupper ihop med palestinska grupper som övar tillsammans i workshops och sedan uppträder för och med varandra. Festivalen är också mycket mer än bara en festival där musicerandet, dansandet och kulturutbytet varvas med olika studiebesök i Israel och Palestina.

Dandanat 2017 arrangeras 14-17 september. Resan kommer äga rum 12-19 september. 

Läs om årets artister >

Vilka får söka?

I år är det musik- och dansgrupper inom Bilda från regionerna Nord, Mitt och Sydöst som har möjligheten att söka till Dandanat. En grupp från varje region väljs ut att åka, sammanlagt blir det alltså tre svenska grupper. Varje grupp ses ett antal gånger innan resan för att förbereda sig. Efter resan får alla grupper möjlighet till ett speltillfälle arrangerat av Bilda i respektive region, för att dela med sig av erfarenheten. 

Vad kostar det att åka?

Deltagandet i Dandanat kostar 12 000 kr per deltagare, men tack vare stöd från Bilda betalar varje deltagare i de antagna grupperna bara 4 000 kr.

Kvinnor som dansar och har kul

Vanliga frågor

Hur förbereder man sig inför resan?

Ert band har en studiecirkel om Israel och Palestina som läggs upp tillsammans med Bilda. Det brukar innebära 5 träffar med lite olika innehåll.

Är det farligt att åka till Israel och Palestina?

Ja och nej.

Bilda har arbetat med studieresor till regionen i många år, och med 25 årliga resor har vi väl upparbetade rutiner för att i möjligaste mån skapa trygghet under resan. Det innebär bland annat löpande kontakter med UD och svenska konsulatet, samt ett stort nätverk i regionen. Tackar man ja till att delta i resan får man utförlig information om hur man ska bete sig vid en eventuell krissituation. Resan förbereds med flera träffar hemma i form av en studiecirkel.

Hur är det med instrument och backline?

Vi både hyr på plats och tar med oss utrustning. Innan resan reder vi ut vem som tar med vad.

Kontaktpersoner:

Bilda Nord

Maria Sundström

Maria Sundström

Konsulent

090-14 20 05
070-327 29 51

Västerbottens län

Bilda Mitt

Micke Bäcklin profilområdesansvarig kultur Studieförbundet Bilda Mitt

Micke Bäcklin

Profilområdesansvarig Kultur

0270-628 09
073-512 20 48

Dalarnas län
Gävleborgs län
Jämtlands län
Västernorrlands län

Bilda Sydöst

Bild på Fredrik Junhammar

Fredrik Junhammar

Enhetschef

036-34 21 09
0733-12 21 09

Blekinge län
Jönköpings län
Kalmar län
Kronobergs län
Östergötlands län

Dandanat 2017

Datum: 14-17 september 2017
Pris: 4000 SEK