Hoppa till huvudinnehåll

Brittas vardagsrum

Brittas vardagsrum

Brittas vardagsrum är en podcast där Britta Hermansson samtalar med olika inbjudna gäster om ”livet under ytan”. Från och med 2017 produceras podcasten i samarbete med Bilda.

Bland gästerna i Brittas vardagsrum hittills kan nämnas Klara Zimmergren, Fredrik Wikingsson, Anna Mannheimer, Kakan Hermansson och Martin Schibbye. En del av dessa samtal har spelats in inför publik.

Britta Hermansson är pastor i Equmeniakyrkan, föreläsare och van samtalsledare. Hon är också författare till flera böcker. 2014 ledde hon tillsammans med Robert Eriksson de traditionsenliga partiledarutfrågningar i Vårgårda.

Såhär skrev tidningen Dagen när den tipsade om Brittas vardagsrum som något att hålla koll på i den digitala världen: ”Det är generöst och hemtrevligt, men utan att bli inställsamt. Ganska ofta hettar också samtalet till och får en existentiell karaktär, där man mitt i intervjusituationen kan höra Brittas lyhördhet från ett långt yrkesliv som pastor.”

"Det är generöst och hemtrevligt, men utan att bli inställsamt"

Det som förenar podden – som funnits sedan 2015 och nått över 20 000 lyssnare – och Bilda är en nyfikenhet på människor och ett starkt engagemang för möten, samtal och existentiella frågor. Bilda har sedan tidigare en lång relation med Britta Hermansson kring olika typer av arrangemang och samtal. Vårt samarbete har nu också tagit steget in i poddvärlden.

Läs mer, lyssna på och ladda ner poddavsnitten här: 
http://brittasvardagsrum.podomatic.com/

(Finns också iTunes och på andra vanliga plattformar.)

Britta Hermansson:

  • Pastor
  • Föreläsare
  • Samtalsledare
  • Författare