Hoppa till huvudinnehåll

Brittas vardagsrum

Brittas vardagsrum

Brittas vardagsrum är en podcast där Britta Hermansson samtalar med olika inbjudna gäster om ”livet under ytan”. Från och med 2017 produceras podcasten i samarbete med Bilda.

Bland gästerna i Brittas vardagsrum hittills kan nämnas Klara Zimmergren, Fredrik Wikingsson, Anna Mannheimer, Kakan Hermansson och Martin Schibbye. En del av dessa samtal har spelats in inför publik.

Britta Hermansson är pastor i Equmeniakyrkan, föreläsare och van samtalsledare. Hon är också författare till flera böcker. 2014 ledde hon tillsammans med Robert Eriksson de traditionsenliga partiledarutfrågningar i Vårgårda.

Såhär skrev tidningen Dagen när den tipsade om Brittas vardagsrum som något att hålla koll på i den digitala världen: ”Det är generöst och hemtrevligt, men utan att bli inställsamt. Ganska ofta hettar också samtalet till och får en existentiell karaktär, där man mitt i intervjusituationen kan höra Brittas lyhördhet från ett långt yrkesliv som pastor.”

"Det är generöst och hemtrevligt, men utan att bli inställsamt"

Såhär skriver Poddcentralen om Brittas vardagsrum: ”Man gillar Brittas harmoniska och humoristiska ton som verkar sänka garden på gästerna vilket gör att samtalen till äkta vilket i sin tur skapar känslan av att man sitter med vid Brittas vardagsrumsbord snarare än att lyssnar på någon självmedveten intervjupodcast.”

"Man gillar Brittas harmoniska och humoristiska ton som verkar sänka garden på gästerna"

Det som förenar podden – som funnits sedan 2015 och nått över 43 000 lyssnare – och Bilda är en nyfikenhet på människor och ett starkt engagemang för möten, samtal och existentiella frågor. Bilda har sedan tidigare en lång relation med Britta Hermansson kring olika typer av arrangemang och samtal. Vårt samarbete har nu också tagit steget in i poddvärlden.

(Finns också iTunes, Acast och på andra vanliga plattformar.)

Läs mer, lyssna på och ladda ner poddavsnitten här: http://brittasvardagsrum.podbean.com/

 


Fler bra poddar

livet på jorden

Livet på jorden

Livet på jorden är en podd som handlar om existentiella frågor. I varje program möter vi en gäst i ett personligt samtal om en livsavgörande händelse och följderna av det.

RESPONSIVE CONTENT

Britta Hermansson:

  • Pastor
  • Föreläsare
  • Samtalsledare
  • Författare