Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och kreativitet

Genom olika kreativa uttrycksformer växer och utvecklas människor och sammanhang. Det är vår syn på kulturen och dess roll för människor och för samhället. Utgångspunkten är alltid att kulturen står för sig själv och står för något i sig själv. Medskapande, delaktighet och livstolkning är centralt i vår kulturverksamhet. Vi kallar det för deltagarkultur.

Dans

Dans

Dans utvecklar din motorik, rörelse, rytmkänsla, styrka och balans. Uttryck dig med kroppen som verktyg eller låt musiken styra dig. I Bilda värnar vi om all slags dans - och alla får vara med!

Folkmusik

Folkmusik

Vi jobbar aktivt för att främja folkmusiken och dansen i Sverige. Vi vill ge alla chansen att delta i ett blomstrande folkmusikliv!

Film, foto och teater

Film, foto och teater

Vi brinner för allas filmiska rättigheter! Vill ni lära er mer inom film, fotografering eller teater? Starta verksamhet ihop med oss, eller anslut er redan befintliga grupp så kan vi säkert hjälpa till.

Hantverk

Hantverk

Skapandet är en drivkraft som finns i oss alla. Kanske mer än någonsin behöver vi det handfasta skapandet – konst, handarbete, hantverk, slöjd. Det är dags för handens kreativitet!

Hiphop

Hiphop

Hiphop är en global rörelse som växer och rotas i alla samhällen. Hiphopkulturens djupa spår i vardagen syns mer och mer i radio, tv och övriga delar av samhället.

Kör

Kör

Vill du skapa din önskekör? Behöver din kör ny inspiration? Vill du utvecklas som körledare? Vår ambition är att möta varje körs specifika behov.

Litteratur

Litteratur

Vare sig du gillar fackböcker eller skönlitteratur tror vi att läsningen blir roligare och perspektiven vidgas i samtalet med andra. Vi stöttar er med böcker, tips mm.

Musik

Musik

Att spela musik är för många ett livsprojekt som drivs av passion. Därför tar vi på Bilda ditt band och era behov på allvar. Relationen till våra band och arrangörer är det viktigaste för oss.

Rock och pop

Rock och pop

Vi brinner för allas musikaliska rättigheter! Att spela musik är för många ett livsprojekt som drivs av passion. Därför tar vi på Bilda ditt band och era behov på allvar.

allt material

Material och metoder

Bilda tar fram material, metoder och böcker som stöd och inspiration för ledare och grupper. Här har vi samlat material för dig som är intresserad av kultur och kreativitet.

Visste du att

Nästan hälften av vår verksamhet ryms under kultur och kreativitet. Vi är bra på att ta vara på och förverkliga dina idéer.