Hoppa till huvudinnehåll
Nikolas Demetriades

Nikolas Demetriades

Konsulent folkbildning i ortodoxa kyrkan, teamledare kyrka
072-147 9160
019-760 14 04
Arbetar i
Örebro län
Värmlands län
Västmanlands län
Södermanlands län
Adress
Regionkontor Bilda Svealand (Örebro)
Studieförbundet Bilda
Klostergatan 34
703 61
Örebro

"Jag är övertygad om att Bilda spelar en viktig roll i samhället idag."

Jag vet vilken oerhörd drivkraft som finns i våra medlemsorganisationer, då jag själv finns i detta sammanhang. Jag motiveras och önskar att få vara del av att verksamhetsutveckla medlemsorganisationerna, att ta del av deras tankar och visioner, att få stötta, stärka, uppmuntra och rusta dem. Jag vill stärka församlingarna till att ta plats och på det sättet vara en större del av samhällslivet och samhällsdebatten.

Det finns även en stor utmaning för församlingar att vara relevanta för unga i dagens samhälle, särskilt inom den ortodoxa kyrkan. Jag har jobbat mycket med unga inom församlingslivet och som gymnasielärare och känner att jag här kan bidra till att bygga broar mellan ungdomskulturen och den ortodoxa kyrkotraditionen.

Jag är övertygad om att Bilda spelar en stor och viktig roll för samhällsutvecklingen idag. Jag drivs av att få vara en del av detta viktiga arbete och att få lyfta upp den breda kompetens vi har inom områden så som livsfrågor, etik, människovärde, religionsfrihet och värderingsfrågor för att nämna några.