Hoppa till huvudinnehåll
Anders Karlsson

Anders Karlsson

Konsulent folkbildning i frikyrkorna. Projektledare för "Hur nära är för nära? – Ett folkbildningsprojekt om våld i nära relationer"
0761-89 67 71
0500-437 590
Arbetar i
Västra Götalands län
Adress
Bilda Skövde
Studieförbundet Bilda Sydväst
Räddningsskolan Timmervägen 9
541 64
Skövde

"Att se människor växa och utvecklas är en stor drivkraft för mig."

Jag har de senaste åren jobbat med frikyrkofrågor på olika nivåer i Bilda. Jag har även jobbat med digitala utvecklingsfrågor. Tillsammans med Andrea Hurtig driver jag nu projektet Hur nära är för nära?

 

Hur nära är för nära? är ett ettårigt projekt som finansieras av Göteborgs stad. Syftet med projektet är att församlingar ska bli en aktiv aktör i arbetet mot våld i nära relationer. Under året kommer ett antal föreläsningar och studiecirklar att genomföras.

 

Blåmärken talar sitt tydliga språk. Men ibland handlar det om betydligt mer subtila signaler. Är ständig kritik bara jargong eller psykiskt nedbrytande? Att alltid be sin närstående om tillåtelse, är det närhet eller kontroll? Och när har det gått så långt att man kan tala om våld, våldsutsatt och våldsutövare? Det när några av de frågeställningar som vi vill skapa dialog kring ute i församlingarna i Göteborg.

 

Roligast i mitt arbete är att få träffa så mycket människor och hjälpa till att forma bra verksamhet. Att se människor växa och utvecklas är en stor drivkraft för mig.