Hoppa till huvudinnehåll

Sittdans - musik och rörelse för äldre

Sittdans med levande dragspelsmusik

Musik och rörelse är två viktiga inslag för en bättre hälsa när vi blir äldre. Studieförbundet Bilda erbjuder därför sittande dans på äldreboenden tillsammans med musicerande volontärer. Sittdans handlar om rörelseglädje och social aktivitet. Rörelserna i dansen är mjuka och dansanta. I sittdansen kan alla vara med, alla dansar efter sin förmåga, kraft och ork.

Sittdans är sittande rörelser med dans, utformad för att vara enkel att lära sig och fungerar bra för personer med demens. Fokus läggs på vikten av socialt innehåll och gemenskap med andra, att njuta av sång och musik och skratt. Därtill kommer den fysiska prestationen och vikten av att röra på sig.  

Vill ni boka sittdans? Studieförbundet Bilda erbjuder både material, fortbildning och tips på underhållare som passar för sittdans på olika träffpunkter och särskilda boenden. Kontakta oss så får du veta mer!
 

BLI SITTDANS-VOLONTÄR

Är du eller vill du bli aktiv som volontär inom äldreomsorgen? Är du intresserad av att prova på sittdans och kanske leda sittdans själv?  

I en studiecirkel med sittdans finns möjlighet att låna material av Studieförbundet Bilda och du får stöd i ditt arbete i att leda sittdans ute på boenden och dagverksamheter. Exempel på stöd kan vara att få sällskap av en cirkelledare ut och dansa det första tillfället, att knyta kontakt med äldreboendet, få information om fortbildning och liknande. Studiecirkeln ger dessutom en unik möjlighet att knyta kontakt med andra volontärer inom äldreomsorgen och få ett erfarenhetsutbyte. 

Kontakta oss så får du veta mer!
 

Exempel på andra studiecirklar och grupper som vi erbjuder till äldre

Högläsning med samtal
Hantverk med garner och trasor
Hantverk med livsnära samtal
Stickcafé
Samarbete med anhörigcenter
Volontärer som har högläsning, filmvisning, sång och musik

Kontakta oss gärna för mer information!

Anette Andersson

Anette Andersson


0243-58 44 08
072-853 31 52

Dalarnas län
Maria Högtorp konsulent Studieförbundet Bilda Mitt

Maria Högtorp

Konsulent

060-740 40 33
070-572 52 07

Västernorrlands län
Therese Blomberg

Therese Blomberg

Enhetschef

0910-76 46 46
072-141 09 49

Norrbottens län