Hoppa till huvudinnehåll

Dansföreställning: "Kära kropp"

2018-12-01
En dansteaterföreställning om relationen till sin egen kropp, ideal och självbild.

Elin kände sig ful och tjock. Trots att det inte fanns skäl till det. Då gjorde hon och kompisen Annika en dansföreställning om hur svårt det är att vara nöjd med sin kropp.

Vi lever idag i ett samhälle som sätter stor press på individens förmåga att prestera. Sociala medier bidrar till ökad utseendefixering och allt mer energi går åt till hur vi uppfattas i andras ögon. Miljön av ständig jämförelse och bedömning framkallar känslan av otillräcklighet, där ätstörningar, ensamhet, träningshets och depression blir allt vanligare. Tänk om vi skulle våga prata med varandra om det här!

Dansarna har tillsammans skapat en personlig föreställning om kroppen. De kombinerar dans med
berättelser ifrån våra erfarenheter av ideal, jämförelse och självbild. De vill ge en sund eftersmak om relationen till sin egen kropp.
Det är en stark och aktuell föreställning har fått mycket positiv respons.

”Vi tror att den här föreställningen kan bidra till att fler ungdomar får en tankeställare om hur samhällets ideal påverkar oss och får höra att de är värdefulla och bra som de är!” /Elin Hedin och Annika Lindahl

Föreställningen är 25 min. Ett litet eftersnack med möjlighet att ställa frågor och sedan leds vi i en enkel workshop som inte kräver några förkunskaper alls. Totalt ca två timmar.

Varmt välkomna!

Några reaktioner från tidigare framträdanden:
"Eran föreställning var magisk, MAGISK!"

"Tack för jättebra dans!"

"Tänk om vi skulle våga prata med varandra om det här"

"Ni har hittat en inramning av ett känsligt tema, som går rakt igenom alla barriärer. Det känns moget, djärvt, personligt och mycket starkt"

Datum
2018-12-01
Tid
-
Pris
Gratis
Mötesplats
Gamla Tingshuset
Samuel Permans Gata 13
83131
ÖSTERSUND
 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.