Hoppa till huvudinnehåll

Åsa Paborn blir förbundsrektor på Bilda

Åsa Paborn blir förbundsrektor på Bilda

Åsa Paborn blir Bildas nya förbundsrektor. Hon kommer närmast från rollen som publiceringschef på Utbildningsradion och tillträder den 18 april.

– Jag är glad att kunna presentera Åsa Paborn som ny förbundsrektor för Bilda. Med sin gedigna och breda erfarenhet av att leda idéburna kunskapsorganisationer och sin passion för bildning och mångfald har hon mycket att bidra med till Bildas fortsatta utveckling, säger Per-Inge Lidén, förbundsordförande Studieförbundet Bilda.

Åsa Paborn säger:

– Jag är glad över förtroendet att få vidareutveckla Bildas fantastiska verksamhet. Bildas roll för att skapa möten mellan olika kulturer och människor är idag kanske viktigare än någonsin. Genom att bryta åsikter byggs lärande och relationer för ett bättre samhälle. Digitaliseringen ger nya möjligheter för fler att delta i debatten, och det ser jag fram emot att arbeta med.

Åsa Paborn har arbetat närmare 30 år i medievärlden, varav närmare 20 i olika chefspositioner på Sveriges Television, Sveriges Radio, SBS Radio och senast Utbildningsradion.

Kontakt

Maria Ekelund
070-642 17 30
maria.ekelund@bilda.nu